perjanica turizma

Daruvarske toplice kreću u obnovu, dobit će nove bazene i sobe, ulaže se 17 milijuna eura

22.01.2024 u 18:39

Bionic
Reading

Daruvarske toplice zahvaljujući bespovratnim sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO) idu u sveobuhvatnu obnovu i izgradnju novih smještajnih kapaciteta, u što će ukupno biti uloženo 17 milijuna eura

Od toga je iznosa 13 milijuna eura osigurano iz NPOO-a, kazali su u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček i ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković.

"Daruvarske toplice već sada predstavljaju perjanicu turizma u našoj županiji, a nakon obnove to će mjesto, siguran sam dodatno učvrstiti. Taj važan projekt potaknut će razvoj gospodarstva u Daruvaru i županiji, doprinoseći istovremeno razvoju turizma županije", istaknuo je župan Marušić.

Dodao je da će obnova, proširenje i modernizacija biti ključni elementi koji će Daruvarske toplice učiniti još poželjnijom turističkom destinacijom. "Tim projektom naša županija pozicionirat će se kao atraktivna destinacija i izvan Hrvatskih granica", zaključio je Marušić.

Predstavljajući projekt, ravnatelj Vuković pojasnio je da je u planu izgradnja zgrade turističko-rekreacijskog centra s fotonaponskom elektranom, te da u rekonstrukciju ide postojećih 77 soba, a da će se izgraditi dodatnih 13 soba i novi bazeni. "To je najveća investicija u Daruvarske toplice još od 1980. godine”, istaknuo je Vuković dodavši da ga posebno veseli da će nakon investicija te toplice jedine u Hrvatskoj imati pivske i hrastove kupke.

Gradonačelnik Lneniček istaknuo je da su Daruvarske toplice lokomotiva zdravstvenog turizma koji, neovisno o godišnjim dobima, traje čitavu godinu.