NOVI NADZORNI ODBOR

Dario Šimić još na čekanju u Kabi

24.05.2013 u 15:30

Bionic
Reading

Iako je u pozivu na skupštinu Karlovačke banke objavljenom 12. travnja bio najavljen prijedlog da u Nadzorni odbor uđe bivši nogometaš Dario Šimić, sedmi po veličini dioničar banke, to se jučer nije dogodilo

Nakon što je u Uskokovoj akciji uhapšen bivši predsjednik uprave i NO-a, Sandi Šola, četiri člana NO-a među kojima i neurokirurg Josip Paladino, najavili su 12. travnja kako će podnijeti ostavke. Isti dan kada je osumnjičeni Paladino dao iskaz Uskoku, jučer je održana skupština Kabe, na kojoj su usvojeni svi najavljeni prijedlozi osim što je za predsjednika NO-a umjesto Darija Šimića izabran Ivan Vrljić iz Sesveta.

U Kabi nam kažu da je na skupštini prošao protuprijedlog, ne navodeći čiji. 'Dario Šimić je sam zatražio da ga se izostavi zbog obveza koje trenutačno ima te će biti preložen za člana NO-a na prvoj sljedećoj skupštini dioničara KABA-e', odgovorili su tportalu.

Kako je i bilo planirano, izabrana su i tri nova člana NO-a: Ranko Predović, Vedrana Pavelić i Danijel Žamboki. Predović je poznati građevinski poduzetnik, suvlasnik GIP Pionira i nekadašnje Nava banke koju je Kaba lani pripojila. Pavelić je zagrebačka odvjetnica, a Žamboki ekonomist koji je u banci od 2005., otkad je obitelj Šola preuzela banku.

Iz Kabe su poslali kratki životopis novog predsjednika NO-a Ivana Vrljića, navode da je bio član uprave Hanfe i pomoćnik ministra financija te član u NO-a PBZ i Croatia Airlinesa.

Podsjetimo, najveći dioničar banke Sandi Šola još je u pritvoru, a banku vodi Josip Delaš kojeg je tamo instalirao HNB.