ASORTIMAN ZA KUĆANSTVA

Danski Jysk umjesto Turbo limača na Rotoru

Lars Larsen

Lars Larsen

Izvor: Promo fotografije / Autor: Jysk

U objektu smještenom nadomak Jadranskome mostu u Zagrebu koji je donedavno za svoju maloprodaju koristio Goranko Fižulić, a u rujnu prvu prodavaonicu u hrvatskoj metropoli otvara Lars Larsen, vlasnik JYSK grupe i ujedno najveći europski prodavač opreme i tekstilnog asortimana za kućanstva

Magma je objekt, poznat pod imenom Rotor, koristila kroz najam, a razlog odlaska je otvaranje Arena centra na Laništu gdje ulaze sa sličnim asortimanom te blizina Avenue Malla gdje također posluju sa šest trgovina, kazala je glasnogovornica tvrtke Tamara Leboš Poslovnom dnevniku.

JYSK grupa u Hrvatsku je stigla u travnju 2009., izabravši Zadar za prvu lokaciju. Danci su tom prigodom najavili da za Hrvatsku planiraju 40 trgovina. Do sada ih je otvoreno 11, a u Zagrebu i Imotskom trgovine otvaraju 9. rujna. Zagreb je izabran i za sjedište tvrtke JYSK Western Balkans, nadležne osim za Hrvatsku još i za tržišta Slovenije i BiH.

JYSK grupa osnovana je 1979. u danskom gradu Aarhusu, danas broji 1650 prodavaonica, smještenih većinom u Europi, ali i u Kini, Kazahstanu, Kanadi te Grenlandu. Godišnji promet grupe iznosi gotovo 2,15 milijardi eura i zapošljava oko 15.000 ljudi. Pravilo je tvrtke da tjedno diljem svijeta otvaraju 2-3 trgovine. Ponose se proizvodima označenim s etičkim, socijalnim i/ili ekološkim etiketama kao što su: “Blomsten” (Cvijet), “Svanen” (Labud), “Fairtrade” i “Øko-Tex”, ali i time što su član fonda The Forest Trust, čija je misija očuvanje šuma i zaustavljanje klimatskih promjena.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!