ODLUKA UPRAVE ŠKVERA

Danko Končar spašavat će Uljanik, njegova Kermas energija odabrana za strateškog partnera

28.03.2018 u 16:06

Bionic
Reading

Uprava i Nadzorni odbor Uljanika u utorak su odabrali Kermas energiju d.o.o za strateškog partnera u dokapitalizaciji tog brodogradilišta, objavilo je to pulsko brodogradilište

Iz Uljanika navode da su na poziv potencijalnim strateškim partnerima za dostavu obvezujućih pisama namjere do 23. ožujka zaprimljena obvezujuća pisma tri ponuditelja - hongkonške tvrtke Asian Bond Ventures, samoborskog DIV-a i zagrebačke Kermas energije.

Na današnjoj zajedničkoj sjednici Uprave i Nadzornog odbora, nakon provedenih konzultacija sa sindikatima, donesena je odluka o odabiru Kermas energije d.o.o. kao strateškog partnera u dokapitalizaciji Uljanika.

Sa strateškim partnerom Uljanik će pristupiti dovršetku izrade i provedbi programa restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta, sukladno odluci Vlade iz siječnja ove godine, ističe se u priopćenju.

Po prihvaćanju programa restrukturiranja, strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu društva, primjenom i realizacijom odluke glavne skupštine o povećanju temeljnog kapitala ulozima u novcu, uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i izmjenama statuta, zaključuje se u priopćenju.

  • +7
Uljanik, porinuće broda za polarna istraživanja Scenic Eclipse Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Dioničari pulskog brodogradilišta na izvanrednoj su glavnoj skupštini sredinom veljače odlučili o dokapitalizaciji odnosno povećanju temeljnog kapitala od 180 do najviše 302,22 milijuna kuna.

Vlada je 11. siječnja Uljanik Grupi odobrila državno jamstvo za kreditno zaduženje u visini traženih 96 milijuna eura, uvjetovavši da Uljanik i Uljanik Brodogradilište provedu povećanje temeljnog kapitala, ulaskom strateškog partnera u Uljanik d.d. te pripreme i pokrenu postupak restrukturiranja zasnovanog na planu restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta d.d. u suradnji sa strateškim partnerom.