vremenska prognoza

Danas proljepšanje, pogledajte kada će se vratiti jesen

24.10.2017 u 07:13

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, uglavnom suho i vjetrovito, prognoza je DHMZ-a za utorak. Oblačnije uz mogućnost za malo kiše bit će na krajnjem jugu, a još u prvom dijelu dana i na krajnjem istoku zemlje

U kopnenim područjima puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, ponegdje s olujnim udarima, a na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura i tramontana s orkanskim udarima, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Tijekom utorka najveća vjerojatnost za kišu je krajnji istok, gdje će biti i najoblačnije, iako slabe kiše može biti još ponegdje u Posavini, Slavoniji i Podravini.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 11 do 16, na Jadranu između 14 i 19 stupnjeva Celzijevih.

U većem će dijelu Hrvatske biometeorloške prilike biti povoljne. Omogućit će miran san i dobar odmor i većina će se ljudi osjećati dobro. Ipak, srčane bolesnike, astmatičare i reumatičare valja upozoriti na zaštitu od hladnoće, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

Vremenska prognoza za Hrvatsku za 25. listopada 2017. Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

U srijedu će biti pretežno sunčano ponegdje s umjerenom naoblakom. U noći s utorka vjetar će oslabiti, a jutarnja temperatura bit će niža nego proteklih dana pa će mjestimice biti magle, a ponegdje i mraza, osobito u Gorskom kotaru i Lici.

Na Jadranu još u prvom dijelu dana jaka bura, kroz dan u slabljenju i okretanju na sjeverozapadni vjetar.

  • +16
Jesenska idila Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 6, na Jadranu između 10 i 14, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 stupnjeva Celzijevih, u gorju malo niža.

Do petka navečer u kontinentalnom području bit će suho, uz dulja sunčana razdoblja, no u prvome dijelu dana uz mjestimičnu maglu, posebice od četvrtka. Mjestimična kiša moguća je ponovno od petka navečer.