ZA 27 MILIJUNA KUNA

Dalmatinku Novu kupuje Frigos Lumen

  • Autor: Leo Nikolić
  • Zadnja izmjena 19.05.2011 08:11
  • Objavljeno 18.05.2011 u 18:51
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Jedna od mučnijih privatizacijskih priča će izgleda ipak dobiti malo bolji epilog. Trgovački sud u Splitu zaprimio je ponudu tvrtke Frigus Lumen o kupnji Dalmatinke Nove d. d. u stečaju i ocijenio je valjanom

Za nekoliko dana će biti donesena i formalna odluka u pisanoj formi. Tek tada će novi vlasnik moći izvršiti uplatu punog iznosa od 27 milijuna kuna koliko je bilo ponuđeno natječaju o kupoprodaji. Frigus Lumen je već prije uplatio 200 tisuća kuna jamčevine, a preostali iznos će biti uplaćen u roku od 30 dana. Prema saznanjima, novi vlasnik sinjske Dalmatinke u halama propale tvornice tekstila planira ugradnju opreme i tehnologije za proizvodnju rasvjetnih tijela.

Odbor vjerovnika i predsjednica odbora Iva Radonja pozdravljaju namjere novog vlasnika i nadaju se da će to označiti sretan završetak postupka prodaje Dalmatinke. Nadaju se i da će bivši radnici moći konačno ostvariti svoja potraživanja, barem u onom dijelu koliko je to moguće po Zakonu o stečaju.

Nažalost, u ovoj situaciji nema garancije da će novi vlasnik tvrtke uposliti veći broj radnika koji su prije radili u Dalmatinki. Grad Sinj se nada da će početak proizvodnje označiti i dolazak boljih vremena u socijalno i ekonomski devastiranu općinu, opustošenu ratom i privatizacijom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi