velika akvizicija

CVC Fund VII kupio tri marine Dogus grupe koje su poslovale u sklopu D-Marin grupe

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 09.10.2020 13:26
  • Objavljeno 09.10.2020 u 13:26
D-Marin Turgutreis

D-Marin Turgutreis

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: 404

Tvrtka CVC Capital Partners danas je objavila kako je fond CVC Fund VII kupio tri marine Dogus grupe koje su poslovale u sklopu D-Marin grupe. Spomenute marine nisu bile dio siječanjske akvizicije, nakon koje je fond postao vlasnik D-Marin marina u Grčkoj i Hrvatskoj. Tvrtka tako u svom portfelju sada ima ukupno 14 marina – u Turskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Crnoj Gori.

István Szőke, partner u tvrtki CVC Capital Partners, izjavio je : 'Usredotočeni smo na stvaranje vodeće svjetske tvrtke za upravljanje premium marinama kroz poticanje organskog rasta i daljnje akvizicije. Naše je poslovanje pokazalo svoju otpornost i iskoristilo rast prodaje plovila i nautičkog turizma u regijama u kojima poslujemo'.

Steven Rudnitsky, predsjednik i privremeni glavni izvršni direktor tvrtke D-Marin, istaknuo je kako je tvrtka uvela postrožene sigurnosne protokole kako bi svoje klijente i zaposlenike zaštitila od bolesti COVID-19, te dodao: 'Naši su klijenti otkrili kako usprkos pandemiji jedrenje može biti siguran oblik rekreacije, pa uživaju posjećujući naše predivne destinacije'.

Spomenute turske marine jesu Didim s 576 vezova u moru te 600 na kopnu; Gocek, s 380 vezova u moru te 150 na kopnu, te Turgutreis, koja ima 550 vezova u moru 150 na kopnu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!