TRŽIŠTE KAPITALA

CROBEX u crvenom, mješovite izvedbe sektorskih indeksa

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Filip Brala/PIXSELL

Na hrvatskom tržištu kapitala u srijedu je prevladalo negativno raspoloženje, pri čemu je indeks CROBEX s gubitkom od 0,2 posto ponovno došao u crveni teritorij, dok je uži indeks CROBEX10 izgubio 0,4 posto.

Sektorski indeksi Zagrebačke burze dočekali su kraj dana s mješovitim predznacima, od kojih je indeks građevinskog sektora potonuo 10,1 posto, na što je najviše utjecala dionica Instituta IGH koja je pala 15,9 posto i time izgubila dobivenu vrijednost od početka tjedna. S druge strane, indeks transportnog sektora imao je najbolju izvedbu te porastao 0,3 posto.

Likvidnost je oslabila u odnosu na promet iz dana ranije, te je protrgovano s oko 7,2 milijuna kuna, a nije bilo ni jednog milijunaša. Najlikvidnija je bila dionica HT-a, koja je pri 720 tisuća kuna prometa zabilježila pad cijene od 0,8 posto. Po prometu slijedi povlaštena dionica Adris grupe s nešto ispod 700 tisuća kuna protrgovane vrijednosti i padom cijene od 0,7 posto.

Titulu dobitnika dana osvojila je dionica Slatinske banke, koja je skočila 11,2 posto, a pojedine dionice Lošinjske plovidbe i Jadroplova su isto tako imale dobar dan, dok im je vrijednost porasla za 6,1 posto i 1,5 posto.

Na strani gubitnika izdvaja se dionica Dalekovoda, s padom cijene od 38,7 posto, a osim već spomenute dionice Instituta IGH, lošu izvedbu imala je i dionica Đuro Đaković Grupe koja je oslabila 8,3 posto.

Dobitnik dana Slatinska banka +11,16% 47,80

Gubitnik dana Dalekovod -38,67% 18,40

CROBEX -0,23% 2.080,30

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!