ZAGREBAČKA BURZA

CROBEX opet u zelenom, oporavak predvode hotelijeri

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala se, nakon jednog dana predaha, vratilo u zeleni teritorij, te su CROBEX i CROBEX10 upisali poraste od 2,1 posto i 1,8 posto

Riječ je o petom porastu šireg indeksa u zadnjih šest trgovinskih dana. Likvidnost je u odnosu na dan ranije također ojačala te je protrgovano 16,4 milijuna kuna, što je i dalje nešto ispod 18 milijuna kuna, koliki je bio prosjek prošlog tjedna. Trgovanjem su prevladavali dobitnici, te je prvih petnaest najlikvidnijih izdanja bilo bez ijednog gubitnika.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 5 milijuna kuna prometa skočila 7 posto. Po prometu slijedi dionica Hrvatskog Telekoma i Ericsson Nikole Tesle, koje su na 2,5 milijuna kuna i 1,4 milijuna kuna prometa stagnirale cijenama.

Dosta dobar dan imali su hotelijeri, među kojima najviše dionica Sunce hotela sa skokom od 9,5 posto. Među dobitnicima izdvaja se i dionica HPB-a sa plusom od 9,1 posto.

Među rijetkim gubitnicima možemo izdvojiti dionicu Đuro Đaković Grupe sa 4,4 posto minusa, te dionicu Vira koja je oslabila 1,7 posto.

Dobitnik dana: Sunce hoteli +9,47% 104,00 kuna

Gubitnik dana: Đuro Đaković Grupa -4,41% 2,60 kuna

Crobex: +2,10% 1.480,51 bod

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.