završen natječaj

Croatia Airlines izabrala financijskog savjetnika za pomoć u traženju strateškog partnera

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 26.04.2019 10:07
  • Objavljeno 26.04.2019 u 10:07
Croatia Airlines - ilustracija

Croatia Airlines - ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u petak je izvijestila da je donijela odluku o izboru financijskog savjetnika - odabrani su konzorcij Privredne banke Zagreb i DVB Bank

Iz CA navode da je danas Povjerenstvo za pripremu i provedbu postupka nabave usluga financijskog savjetnika za razradu modela dokapitalizacije i pronalaska strateškog partnera, sukladno Nacionalnom programu reformi za 2018., nakon provedenog postupka nabave, donijelo odluku o izboru financijskog savjetnika.

"Odabrana je ponuda koju je podnio konzorcij ponuditelja Privredna banka Zagreb - vodeći član i DVB Bank SE - član, za isporuku savjetodavnih usluga društvu CA u vezi s predlaganjem modela dokapitalizacije i traženja strateškog partnera", navode iz CA.

Najavljuju i da će o svim daljnjim koracima koji će slijediti u postupku traženja strateškog partnera redoviti informirati javnost.

Natječaj za izbor savjetnika za razradu modela dokapitalizacije Croatia Airlinesa i pronalaska strateškog partnera raspisan je u rujnu 2018. godine.

Prema Nacionalnom programu reformi (NPR) za 2019. godinu, a tako je bilo i u NPR-u za 2018. koji je prethodio natječaju za savjetnika, utvrđeno je da se daljnji razvoj te jačanje konkurentskih prednosti i pozicije Croatia Airlinesa na tržištu zračnog prometa može osigurati samo kroz kvalitetno strateško partnerstvo, a pokazateljem takvog partnerstva podrazumijeva se proširenje prometne mreže i povećanje tržišnog udjela te dokapitalizacija.

  • +6
  • +3

Croatia Airlines

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vlada je 21. veljače ove godine donijela odluku o pokretanju postupka traženja strateškog partnera i osnivanju Povjerenstva za provedbu postupka i predlaganje odabira strateškog partnera Criatia Airlinesa, sa značajnim iskustvom u civilnom zrakoplovstvu, koji bi između ostalog osigurao širenje prometne mreže te povećanje tržišnog udjela imajući u vidu važnost redovitog i cjelogodišnjeg povezivanja u domaćem i međunarodnom zračnom prometu i potrebu za potporom daljnjem razvoju turističkih potencijala RH te sudjelovanje u obnovi flote i dokapitalizaciju u svrhu potpore budućeg razvoja Croatia Airlines.

Na prijedlog Povjerenstva Odluku o odabiru strateškog partnera donijet će Vlada.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!