REZULTATI ANKETE

Čitatelji tportala: Želimo više od 30 dana godišnjeg odmora!

13.07.2017 u 12:03

Bionic
Reading

U anketi tportala 53 posto ispitanika izjasnilo se da želi više od 30 dana godišnjeg odmora. Njih 34 posto zadovoljilo bi se s okruglih 30 dana plandovanja, dok su preostali mnogo skromniji i bili bi sretni s 20 ili 25 dana

Ukupno je u tportalovoj anketi sudjelovalo 856 čitatelja

Podsjetimo, portal MojPosao istražio je kakve su navike građana kada je u pitanju korištenje godišnjeg odmora. U prosjeku, ispitanici imaju 23,9 dana godišnjeg odmora, što je 1,1 dan više nego prošle godine.

Najviše dana godišnjeg odmora imaju ispitanici zaposleni u velikim tvrtkama ili institucijama, u prosjeku 25,3 dana. Zaposleni u srednje velikim tvrtkama ili institucijama imaju na raspolaganju 23,8 dana godišnjeg odmora, dok oni zaposleni u malim tvrtkama imaju najmanje, u prosjeku 21,7 dana.

Kada je u pitanju broj dana godišnjeg odmora, najbolje je raditi u hrvatskim institucijama u kojima zaposleni na raspolaganju imaju u prosjeku čak 27,7 dana godišnjeg odmora. S druge strane najmanje dana godišnjeg odmora, samo 22,2 dana, imaju zaposleni u privatnim tvrtkama u domaćem vlasništvu. Ispitanici zaposleni u privatnim tvrtkama u stranom vlasništvu, u prosjeku, imaju 23,7 dana, a u državnim tvrtkama 24,6 dana.

Gotovo polovica ispitanika (45 posto) u istraživanju portala MojPosao zadovoljna je brojem dana godišnjeg odmora, dok ih 52 posto ipak priželjkuje više dana. Oni koji priželjkuju više dana odmora smatraju da je 30 idealan broj.