PETINA ZAPOSLENIH

Cisco Systems kani ukinuti 14.000 radnih mjesta

17.08.2016 u 08:18

Bionic
Reading

Cisco Systems ukinut će oko 14.000 radnih mjesta, ili 20 posto od ukupnog broja u tom tehnološkom divu, objavio je u utorak CRN, pozivajući se na izvore iz te kompanije

Očekuje se da će Cisco plan reorganizacije objaviti za nekoliko tjedana jer se taj proizvođač mrežne opreme preusmjerava s hardvera prema softverski usmjerenoj organizaciji, navodi CRN, specijalizirana web stranica za tehnološke vijesti, a prenosi Reuters.

Nedavno su, podsjeća Reuters, još dvije velike softverske kompanije najavile otpuštanja.

Tako je Microsoft u srpnju poručio da kani u idućih 12 mjeseci ukinuti oko 2.850 radnih mjesta, dok je HP Inc najavio ukidanje 3.000 radnih mjesta do kraja fiskalne 2016. godine.

Cisco, koji je u travnju imao više od 70.000 zaposlenih širom svijeta, odbio je komentirati tekst CRN-a.

Ciscu trebaju drugačije vještine za "sofvterski definiranu budućnost" jer kani povećati udjel na određenim tržištima i povećati marže, kazao je CRN-u izvor upoznat sa situacijom u kompaniji.

Cisco ulaže u nove proizvode, kao što su softver za analitiku i alati za 'cloud' centre, kako bi nadoknadio spori rast potrošnje telekomunikacijskih kompanija u njegovom osnovnom segmentu – proizvodnji mrežnih proizvoda.

Cisco je, navodi CRN, već mnogim zaposlenicima ponudio pakete za prijevremenu mirovinu.