KRIZA U SVIJETU MEDIJA

Carlos Slim spašava The New York Times

21.01.2009 u 12:01

Bionic
Reading

Jedna od najjačih dnevnih tiskovina u Sjedinjenim Državama, The New York Times, trebala bi od Carlosa Slima, drugog najbogatijeg čovjeka na svijetu, dobiti financijsku injekciju tešku 250 milijuna dolara.

Slimov udio u novinama time bi se povećao što bi ga učinilo drugim najvećim dioničarom. Prvo mjesto i dalje drži obitelj Ochs-Sulzberger koja je najveći dioničar tih novina u zadnjih sto godina. New York Times su najtiražnije novine u Sjedinjenim Državama čija dnevna naklada iznosi preko milijun primjeraka, piše Lider Press.

Američke tiskovine zapale su u probleme onog trenutka kad je svjetska financijska kriza natjerala oglašivače da smanje oglašavanja, a jedan dio njihovih čitatelja se okrenuo internet portalima budući su oni omogućavali istu količinu dnevnih informacija.

Krizu u svijetu medija u SAD-u potvrđuje i činjenica da su Tribune Co., koji je vlasnik Chicago Tribunea, i Los Angeles Times podnijeli zahtjev za zaštitu od bankrota budući nisu u mogućnosti isplatiti dugove koji iznose vrtoglavih 13 milijardi dolara