gornje pokupje

Butković najavio završetak gradnje kupskog mosta u Karlovcu za devet mjeseci

11.05.2021 u 12:00

Bionic
Reading

Ministar prometa Oleg Butković u utorak je tijekom obilaska gradilišta mosta na rijeci Kupi u Gornjem Pokupju izrazio uvjerenje da će taj most, u čiju izgradnju Hrvatske ceste investiraju 55 milijuna kuna, biti u funkciji za otprilike devet mjeseci. Uz gradnju zaobilaznice Turnja, na drugoj strani Karlovca, ovo je, kako je rekao Butković, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje u ovoj županiji provode Hrvatske ceste.

"Vrijednost investicije je 55 milijuna kuna bez PDV-a, sve ide svojim tokom i zadovoljan sam ovime što vidim. Nadam se da ćemo za oko devet mjeseci prometovati tim mostom", izjavio je Butković.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je da je do sada odrađeno oko 65 poslova na izgradnji tog mosta, da je rok za završetak radova u veljači iduće godine, no moguće je da će već krajem ove godine biti pušten u promet.

Radovi zahvaćaju duljinu od oko 600 metara, pri čemu je dužina samog mosta oko 200 metara, a širina 10,5 metara.

Stari most, udaljen oko 250 metara i kojim se i sada prometuje, obnovljen je prošle godine, a ubuduće bi trebao služiti kao pješačko-biciklistički most, no o tome se tek treba donijeti odluka, sukladno potrebama sustava obrane od poplava.

Kako je izjavila županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin, u vezi izgradnje tog mosta najviše raduje poboljšanje povezanosti ozaljskog gospodarstva s ostalim dijelovima hrvatskog gospodarstva, jer sadašnji most nije adekvatan za teretni prijevoz.

“Karlovačka županija izdala je građevinsku dozvolu za taj most i veseli me što ćemo za oko godinu dana najvjerojatnije moći izdati i uporabnu dozvolu za njega”, navela je Furdek Hajdin.