tržište kapitala

Burzovni dan obilježila borba za Kraš

Pogon tvornice Kraš za proizvodnju Dorina čcokolade. Zagreb, 6. listopada 2014.

Pogon tvornice Kraš za proizvodnju Dorina čcokolade. Zagreb, 6. listopada 2014.

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić/PIXSELL

Domaće tržište kapitala je nastavilo s rastom, gdje je CROBEX ojačao 0,13 posto, što je njegov šesti uzastopni dan rasta, dok je uži indeks CROBEX10 upisao tek neznatno niži rast od 0,07 posto. Od sektorskih indeksa je najbolju izvedu imao indeks građevinskog sektora sa skokom od 1,3 posto, predvođen dionicom Dalekovoda koja je porasla 2,6 posto.

U redovnom trgovanju je u fokusu investitora je bila dionica Kraša kojom je protrgovno čak 20 milijuna kuna, od ukupnih 23 milijuna kuna u ukupnom redovnom prometu na burzi, dok joj je cijena dionice stagnirala. Međutim jedna je dionica zasjenila Kraš, a to su Čakovečki mlinovi, gdje je u bloku protrgovano čak 54 milijuna kuna prometa, odnosno 7,7 posto vlasništva u kompaniji, što je posljedica nedavnog raskola među dioničarima, gdje se očito jedan od većih dioničara odlučio povući.

To je ukupni promet podiglo na 77 milijuna kuna, što je najviše u gotovo mjesec i pol dana. Titula dobitnika dana ide dionici Tankerska Next Generation koja je skočila gotovo 10 posto, dok je dobitnike predvodila dionica Viktor Lenca sa 10 posto minusa.

Dobitnik dana Tankerska Next Generation +9,57% 45,80

Gubitnik dana Viktor Lenac -10,07% 6,70

CROBEX +0,13% 2.003,27

Više o tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!