tržište kapitala

Burza u blagom plusu, Đuro Đaković zvijezda dana

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je ovaj tjedan započelo blago u zelenom teritoriju, kakav je ujedno bio i kraj prošlog tjedna

Indeks CROBEX je ojačao 0,2 posto, dok je uži indeks CROBEX10 porastao 0,1 posto. Najbolju izvedbu od sektorskih indeksa je imao indeks industrije koji je porastao 1,8 posto, na krilima dobitaka u Đuri Đakoviću i Viktoru Lencu.

Likvidnost je blago ojačala u odnosu na prosječan dnevni promet iz prošla tri tjedna te je prikupljeno oko 6,2 milijuna kuna.

Najlikvidnije izdanje te ujedno i jedini milijunaš bila je dionica Đuro Đaković Grupe koja je na 1,4 milijuna kuna prometa skočila 7,6 posto, što joj je priskrbilo titulu dobitnika dana. Dionica je pozitivno reagirala u iščekivanju vijesti o planiranoj dokapitalizaciji.

Dobre cjenovne izvedbe još su imale dionice Viktora Lenca, Atlantske plovidbe i Instituta IGH koje su ojačale redom 5,2 posto, 4,0 posto i 2,7 posto. Na strani gubitnika izdvaja se dionica Zagrebačke burze koja je pala 6 posto, nakon što je u prošlom tjednu već izgubila 12 posto, i to nakon objavljenog kvartalnog financijskog izvješća. Slabe izvedbe još su imale dionice FTB Turizma, INA-e i Ingre čije su cijene pale redom  4,2 posto, 3 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana  Đuro Đaković Grupa   +7,56%  36,01

Gubitnik dana  Zagrebačka burza  -6,00%  11,28

Crobex    +0,18%   1.849,44

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.