TRŽIŠTE KAPITALA

Burza se vratila u zeleno, Optima Telekom dobitnik dana

Bionic
Reading

Nakon jednog dana predaha domaće tržite kapitala vratilo se u zeleni teritorij. Dionički indeksi CROBEX i CROBEX10 su ojačali oko 0,4 posto, dok je sektorske indekse predvodio indeks industrije sa 1,4 posto plusa. Likvidnost se zadržala na razinama kao u ostatku ovog tjedna te je protrgovano oko 6,4 milijuna kuna, uz svega jednog milijunaša

U fokusu investitora je bila dionica Atlantic Grupe, nakon uspješno provedenog izdanja obveznice, te joj je cijena stagnirala pri 1,5 milijuna kuna prometa.

Po likvidnosti slijedi dionica Optime Telekoma koja je na 715 tisuća kuna prometa skočila 3,1 posto, što je dionici priskrbilo titulu dobitnika dana, i to nakon vijesti kako su Zagrebačka banka i HT angažirali investicijsku banku radi prodaje njihovog udjela u Optimi.

Solidne izvedbe imale su i dionice AD Plastika i Končara koje su ojačale 2,8 posto i 2,6 posto. Među cjenovnim padovima možemo izdvojiti dionicu Koke čija je cijena potonula 15 posto, međutim na prometu od tek nešto iznad 40 tisuća kuna. Slab dan imale su i dionice FTB Turizma i INA-e, obje sa padom cijene od nešto iznad 2 posto.

Dobitnik dana: Optima Telekom +3,08% 5,36

Gubitnik dana: Koka -15,22% 390,00

CROBEX: +0,38% 1.764,53