tržište kapitala

Burza nastavila tonuti, rasprodaju se dionice hotelskih kuća

Bionic
Reading

Nakon jednog dana zatišja, domaće tržište kapitala je nastavilo tonuti, pri čemu su CROBEX i CROBEX10 pali oko 4,4 posto, uz rasprodaje u dionicama hotelijera čiji je turistički indeks CROBEXturist zaronio 6,5 posto

Ne smiruje se zabrinutost oko učinaka širenja koronavrusa na domaći turizam, a podaci e-Visitora o padu noćenja od oko 30 posto u ožujku samo su dodatno podgrijali negativno raspoloženje.

Likvidnost je nešto oslabila, ali se zadržala na poprilično solidnoj razini od oko 37 milijuna kuna u redovnom trgovanju, te dodatnih 2,2 milijuna kuna u blok transakciji dionicom Atlantic Grupe.

U fokusu investitora je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 8,3 milijuna kuna prometa zabilježila pad cijene od 7,7 posto. po prometu slijedi dionica Hrvatskog Telekoma koja je na 5 milijuna kuna prometa izgubila 3 posto na vrijednosti.

Od hotelijera još su pogođeni FTB Turizam i Arena Hospitality Group s minusima od 13 posto i 12 posto, dok titula gubitnika dana ipak ide dionici Petrokemije koja je zaronila 19 posto.

Dobitnici su bili rijetki, ali možemo izdvojiti dionice Đuro Đaković Grupe i Kraša koje su ojačale 6,9 posto i 3,5 posto.

Dobitnik dana Đuro Đaković Grupa +6,90% 3,10

Gubitnik dana Petrokemija -19,02% 49,80

CROBEX -4,45% 1.591,42

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.