tržište kapitala

Burza nastavila dobitnički niz, Valamar u fokusu

Valamar - ilustracija

Valamar - ilustracija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Dobro raspoloženje na hrvatskom tržištu kapitala se nastavilo i u petak, kada su dionički indeksi nastavili svoj pozitivni niz, i to uz porast ostvarenog prometa.

Indeks CROBEX je u petak uknjižio svoj šesti uzastopni dobitak. Vrijednost mu se povećala za 0,14 posto na 1.843,50 bodova, čime je dosegnuo svoju najvišu razinu u zadnjih jedanaest mjeseci. Rastući trend je bio obilježje i cijelog tjedna, pa je CROBEX ostvario i četvrti zaredom tjedni rast, i to od 1,30 posto. Indeks blue chip dionica CROBEX10 je ojačao za 0,36 posto na 1.090,90 bodova, svoju najvišu vrijednost još od siječnja 2018. godine. Burzovna aktivnost je živnula, pa je i promet porastao na nešto više od 16 milijuna kuna, najviše u zadnja dva tjedna.

Ponovno su dionice Valamar Riviere bile u fokusu s ostvrenim prometom od 7,6 milijuna kuna, pri čemu im se cijena povećala za 1,30 posto na 39,00 kuna, svoju najvišu cijenu još od rujna prošle godine. Vrlo aktivne su bile i povlaštene dionice Adrisa s prometom od gotovo četiri milijuna kuna, uz rast cijene za 0,67 poto, a klubu milijunaša još su se priključile i dionice Zagrebačke banke, ali uz pad cijene za 0,89 posto na 55,50 kuna.

Dobar dan među likvidnijim izdnjima su imali Arena Hospitality Group te Ericsson Nikola Tesla, koji su porasli nešto više od jedan posto, a posebno su se istaknuli Optima Telekom sa skokom cijene za 6,87 posto te Slatinska banka, čije dionice su uzletjele 15 posto. S druge strane, gubitnike su predvodile dionice brodogradilišta, s obzirom da je Uljanik potonuo više od 12 posto a Viktor Lenac gotovo devet posto, dok su dionice Atlantske plovidbe pale za 4,73 posto.

Dobitnik dana Slatinska banka +15,00% 46,00

Gubitnik dana Uljanik -12,26% 0,93

CROBEX +0,14% 1.843,50

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!