TRŽIŠTE KAPITALA

Burza blago porasla u opreznom trgovanju, dobitnik dana Dalekovod

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

U petak sa na hrvatskom tržištu kapitala trgovalo poprilično oprezno nakon oštrog pada dan ranije, pri čemu su investitori s pojačanom pozornošću pratiti daljnji razvoj epidemiološke situacije

Dionički indeksi Zagrebačke burze uglavnom su bilježili blaga pozitivna kretanja, pri čemu je indeks CROBEX kraj dana dočekao na 1.640,76 bodova, što predstavlja rast za 0,24 posto u odnosu na dan ranije. Ipak, zbog ranijih gubitaka, CROBEX je na tjednoj razini oslabio za 0,52 posto, što je njegov drugi negativni tjedan zaredom.

I drugi dionički indeksi su u petak bilježili blage dobitke, a među sektorskim indeksima se izdvajaju CROBEXkonstrukt i CROBEXturist s porastom većim od jedan posto.

Pojačan oprez se odražava i u osjetno nižoj aktivnosti investitora, s obzirom da se dionički promet više nego prepolovio u odnosu na prethodni dan te iznosio svega 4,7 milijuna kuna. Dionice Valamar Riviere su ponovno bile najaktivnije izdanje s prometom od 1,5 milijuna kuna, a zaključile su s dobitkom od 3,05 posto na 27,00 kuna te tako nadoknadile dio gubitaka od četvrtka.

Po ostvarenom prometu su slijedile dionice Instituta IGH sa 765 tisuća kuna, koje su pale za 2,94 posto, a slab dan među likvidnijim izdanjima još su imali i dionice Atlantske plovidbe i Luke Rijeka, koje su pretrpjele gubitke od 2,56 posto, odnosno 3,70 posto.

S druge strane, dionice Dalekovoda su bile jedan od najveći dobitnika skočivši za više od sedam posto nakon objave o potpisivanju novih ugovora na slovenskom tržištu, dok su dionice Plava Lagune porasle za 2,86 posto.

Dobitnik dana: Dalekovod +7,69% 4,90

Gubitnik dana: Alpha Adriatic -14,09% 25,60

CROBEX: +0,24% 1.640,76

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!