UZ JAKU KONKURENCIJU

Brodosplitu dodatni posao u gradnji brana za spas Venecije od poplava

  • Autor: P.S.
  • Zadnja izmjena 08.11.2014 17:30
  • Objavljeno 08.11.2014 u 17:30
Brodosplit

Brodosplit

Izvor: Promo fotografije / Autor: Brodosplit

Nakon provedenog međunarodnog natječaja, Brodograđevna industrija Split je uz prethodno dobiveni projekt gradnje 21 čeličnih vrata koja će biti instalirana na prolazu Malamocco, pobijedila i za gradnju 20 čeličnih vrata koja će biti instalirana na prolazu Chioggia koji su dva od triju prolaza što kroz Venecijansku lagunu vodi prema Veneciji sa ciljem zaustavljanja utjecaja plime na grad Veneciju, navodi se u priopćenju Brodosplita

Ovim odlukom talijanskog arhitektonsko-građevinskog konzorcija 'Venezia Nuova' Brodosplit je potvrđen kao najbolji ponuditelj i službeno izabran za graditelja čeličnih vrata dvaju prolaza, ističe se u priopćenju.

'Uz ranije dobivenu izgradnju brana za lagunu Malamocco, sada smo izabrani i za gradnju brana lagune Chioggia. S ovim projektima dokazujemo da smo konkurentni i kvalitetni u međunarodnim relacijama i da je splitski škver u mogućnosti izgraditi uz brodove i vrlo složene i zahtjevne čelične konstrukcije', istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Ugovori će biti potpisani, kako je od investitora najavljeno sredinom 12. mjeseca, a radovi na izgradnji će početi već početkom 2015. godine. Unatoč vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji ponuda Brodosplita i za lagunu Chioggia ocijenjena je najboljom. Ovim iskorakom u off shore projekte, Brodosplit se pozicionira na tržištu koje ima veću dodanu vrijednost, te kao takav stječe neophodne reference za slijedeće slične projekte. Oba projekta koja će odraditi Brodosplit obuhvaćaju preko 12.000 tona ugrađenog čelika ukupne vrijednosti s radovima i logistikom oko 50 milijuna eura.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!