DS Smith

Britanski vlasnik oduševljen poslovanjem tvornice Belišće, a glavni razlog procvata je internetska trgovina

23.06.2021 u 13:59

Bionic
Reading

Britanski proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvornice Belišće, izvijestio je da mu je dobit poskočila u drugoj polovini financijske godine zahvaljujući snažnoj potražnji za ambalažom u razdoblju procvata internetske trgovine

U šestomjesečnom razdoblju do kraja travnja prilagođena operativna dobit poskočila je više od 18 posto u odnosu na prethodnih šest mjeseci, izvijestio je DS Smith u utorak, izdvajajući snažan skok potražnje u SAD-u.

"To je najviša stopa rasta otkada smo osnovani. Zadovoljni smo takvim rastom u doba covida", istaknuo je izvršni direktor Miles Roberts.

U cijeloj financijskoj godini dobit prije oporezivanja pala je za 38 posto, na 231 milijun funti, budući da je pandemija teško pogodila poslovanje u prvih šest mjeseci.

Kompanija očekuje da će se procvat internetske kupovine nastaviti i nakon ukidanja mjera zaključavanja zbog covida 19, budući da potrošačima odgovara mogućnost izbora i .

U DS Smithu namjeravaju iskoristiti i trend snažne potražnje za ekološki prihvatljivim proizvodima. Kao najveći europski proizvođač recikliranog kartona, obvezali su se od 2023. proizvoditi ambalažu koja se može u potpunosti reciklirati.

Potrošači postaju sve svjesniji potrebe recikliranja ambalaže i važnosti alternativa za plastiku, pa kompanija povećava ulaganja u postrojenja za izradu kutija u Italiji i Poljskoj.

U Hrvatskoj DS Smith je uz tvrtku Belišće vlasnik proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića.