AFERA HOTMAIL

Borg smjestio Dalić – Lider donosi razloge zašto je nagodba na kocki

17.05.2018 u 10:25

Bionic
Reading

Iako se možda čini da je nagodba za Agrokor gotova stvar, u novom broju poslovnog tjednika Lider otkrivamo vam zašto je ona još uvijek neizvjesna

Nakon ostavke Martine Dalić premijer se osobno sastao s Privremenim vjerovničkim vijećem i preuzeo glavnu riječ u pregovorima jer mu je, izgleda, postalo jasno da je Dalić bila prva crta obrane, a dok ne pronađe novi 'štit' stoji sam na vjetrometini. Tko s Borgom liježe budi se asimiliran.

Lada Tedeschi Fiorio ima važnu ulogu u Atlantic Grupi, no rijetko se njezina pojava može vidjeti u medijima, eventualno na nekom skupu (najčešće Liderovoj dodjeli priznanja 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa) ili pak na utrkama polumaratona. Ovotjedni broj Lidera stoga je jedina prilika za pročitati ekskluzivni intervju sa suvlasnicom jedne od vodećih prehrambenih kompanija u regiji.

Gotovo da ne postoji poduzetnik koji se nije susreo s 'brzinom' hrvatske birokracije. Činjenice govore da trgovački sudovi rade znatno sporije od svih sudova u Hrvatskoj, makar se neki i slažu da je njihov rad donekle zadovoljavajući. Pitamo se stoga, je li zadovoljavajuće dovoljno dobro da takav sud vodi nagodbu u postupku izvanredne uprave u Agrokoru? Iz tog razloga Lider otkriva pet prijedloga za ubrzavanje najsporijeg dijela pravosuđa jer prostora za poboljšanje sigurno ima, mada jedan sugovornik predlaže najradikalniju mjeru – ukidanje trgovačkih sudova i pripajanje općinskim sudovima.

U novom broju tiskanog ili digitalnog Lidera osim navedenih očekuju vas brojne zanimljive teme. Svoj primjerak Lidera potražite na svim kioscima Tiska i iNovina.