spremni za sezonu

[FOTO] Bluesun otvara svoj najluksuzniji hotel na Makarskoj rivijeri; Praznik rada u Beruliji će dočekati oko 250 gostiju

28.04.2021 u 13:22

Bionic
Reading

Uoči prvosvibanjskog blagdana, 29.travnja, Bluesun otvara prvi hotel na Makarskoj rivijeri - BSH Berulia s pet zvjezdica, u Brelima. Praznik rada u ovom hotelu, kako najavljuju, dočekat će između 200 i 250 gostiju

'Bluesun hotel Berulia otvara svoja vrata u četvrtak, 29. travnja kada očekujemo oko 100 gostiju, dok će sam Praznik rada u hotelu dočekati između 200 i 250 gostiju. Radi se uglavnom o domaćim gostima i o gostima s bliskih autodestinacija.', najavljuje Stjepko Šošić, direktor upravljanja prihodima Bluesun Hotels&Resortsa.

Napominje kako je točan broj gostiju, s obzirom na situaciju, teško procijeniti jer svi imaju fleksibilne uvjeze izmjene i otkazivanja rezervacija.

'Međutim, ne očekujemo da će broj previše odstupiti od trenutnog stanja U svakodnevnom smo kontaktu s gostima koji potvrđuju svoj dolazak, a bilježimo i nove rezervacije nakon potvrde o otvaranju hotela', kaže Šošić.

Sve goste, ističe se u priopćenju pristiglom iz Blusun Hotels&Resorts, koji su bukirali i ostale Bluesun hotele u Brelima, bez obzira na cjenovni razred smještaju se u najtraženiji i najluksuzniji dok će se ostali hoteli na toj destinaciji otvarati postupno, sukladno zahtjevima tržišta. U ovoj hotelijerskoj kući računaju kako će to biti već krajem svibnja.

Ranije su otvoreni Holiday village Velaris s tri zvjezdice u Supetru na Braču kao i Blusun kamp Paklenica s četiri zvjezdice u Starigradu Paklenici.

  • +12
Hotel Berulia, Brela Izvor: Licencirane fotografije / Autor: BSH Grupa

Od ove sezone za goste je osiguran beskontaktni check-in. Postupak je brz i jednostavan - poveznica se gostu šalje na mail, a nakon što unese sve potrebne podatke, po dolasku u hotel samo preuzima ključ svoje sobe.

Osiguravanjem takvog, minimalnog kontakta i izbjegavanjem okupljanja ljudi oko recepcije, ističu, poštuju najviše sigurnosno - zdravstvene standarde. Na svim svojim destinacijama osigurali su i testiranje na Covid-19.

'Za naše goste organizirat ćemo RAT (ANTIGEN) i PCR testiranja na COVID-19 u Brelima, Tučepima, Bolu, Supetru. Gosti koji to žele, trebaju se javiti na recepciju hotela.

Testiranje će se vršiti ponedjeljkom i petkom za svaki navedeni grad tako da se fiksirali vrijeme dolaska i sukladno tome se izdaju nalazi. Rezultati antigenskih testova će se izdavati za vrijeme boravka u hotelima, dok će PCR biti izdani i poslani do kraja dana za Tučepe i Brela, a za Brač sljedeći dan do 12 sati. U slučaju pozitivnog rezultata testiranja, - naši su djelatnici educirani, a naši protokoli za takve situacije pomno su razrađeni.', ističe Josip Rikić, direktor sektora hotelskih operacija Bluesun Hotels&Resorts.

Cijena PCR testa je 560 kuna, a cijena RAT (ANTIGEN) testa je 200 kuna.

Od početka travnja zabilježene su dobre brojke i velik interes za glavnu sezonu napominje Stjepko Šošić:

'Preko vlastitih kanala prodaje i glavnih OTA partnera, imali smo jednak broj rezervacija za glavnu sezonu kao i u istom tjednu 2019.-e'