rade na deblokadi

Blokiran račun Viadukta

30.03.2017 u 18:06

Bionic
Reading

Viadukt je u četvrtak izvijestio da mu je blokiran račun te da čelništvo kompanije čini sve kako bi račun bio što prije deblokiran

‘Izvješćujemo vas da se račun trgovačkog društva Viadukt s danom 30.  ožujka 2017. godine nalazi u blokadi. Uprava društva-direktor poduzima maksimalne napore u cilju deblokade računa u najkraćem vremenu i uspostave nesmetanog poslovanja’, kaže se u obavijesti Viadukta objavljenoj na Zagrebačkoj burzi. 

Dionica Viadukta pod velikim je pritiskom zadnjih desetak dana, a nakon jučerašnjeg pada za nešto više od 10 posto iz te su građevinske tvrtke odgovorili kako smatraju da je na to ‘utjecala neizvjesnost vezana uz mogućnost raskida ugovora s Hrvatskim cestama za objekt most kopno-otok Čiovo s pristupnim cestama i instalacijama’.

No, pad cijene dionice Viadukta danas se još produbio s minusom od 35 posto, na 171 kunu, uz promet od 1,3 milijuna kuna. Tako je cijena dionici Viadukta u 15-ak dana i više nego prepolovljena s obzirom da je još 13. ožujka bila nešto iznad 400 kuna. S obzirom na tako oštar pad cijene i na blokadu računa, poslijepodne su se pojavile i neke špekulacije kako je Viadukt izgubio posao izgradnje mosta kopno-Čiovo.

Službeno, iz Viadukta su u objavi o blokadi računa i na ponovi upit Zagrebačke burze ponovili kako, osim već ranije objavljenih činjenica, nemaju ‘nikakvih novih saznanja koja bi utjecala na pad cijene dionica’. 

Nikakvih službenih informacija nema ni iz Hrvatskih cesta niti iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture iz kojih su za sutra najavili konferenciju za novinare o daljnjim aktivnostima na projektu izgradnje mosta Čiovo. 

Naime, iz Hrvatskih su cesta zbog kašnjenja radova na izgradnji tog mosta spominjali i mogućnost i raskida ugovora s Viaduktom.  No, s obzirom da je krajem prošlog tjedna došlo do promjene na čelu Viadukta iz Hrvatskih su cesta početkom tjedna objavili da će do kraja ovog tjedna nastaviti pregovore s novom Upravom Viadukta o gradnji mosta kopno-otok Čiovo. 

Nadzorni odbor Viadukta 24. ožujka je prihvatio ostavke predsjednika Uprave Joška Mikulića i člana Uprave Ive Jurića i na istoj sjednici za direktora te građevinske tvrtke imenovao Krešimira Mikolića.