sudska bitka

Bivši financijski direktor Agrokora traži otpremninu i plaćanje odvjetnika

12.12.2017 u 20:40

Bionic
Reading

Za razliku od Ivice Todorića i njegovog sina Ante, koji su pristali na raskid aneksa ugovora prema kojima im je koncern Agrokor morao plaćati sve sudske troškove, bivši financijski direktor Agrokora Ivan Crnjac na to ne pristaje već je odlučio podići protutužbu

Crnjca i Todoriće Agrokor je proljetos tužio tražeći da se sporni aneksi raskinu, budući da su sklopljeni svega mjesec dana prije nego što je privremena uprava ušla u Agrokor.

Prema aneksu, Agrokor je trebao snositi sve troškove zastupanja bivših članova Uprave, pod čime se podrazumijevaju troškovi odvjetnika, pravne zaštite i stručnih savjetnika, kao i putni i drugi troškovi koji bi nastali u takvim postupcima, sve dok se pravomoćnom odlukom ne utvrdi da su postupali protivno obvezi o načinu vođenja poslova.

Trgovački sud uvažio je tužbu i donio nepravomoćnu presudu kojom se raskida aneks ugovora. Za razliku od Ivica i Ante Todorić koji se nisu protivili toj tužbi, Ivica Crnjac nije pristao na raskid aneksa ugovora, a sada je odlučio podnijeti i protutužbu protiv Agrokora.  

U njoj je, kako doznaje Telegram, od Agrokora zatražio isplatu razlike bruto plaće, isplatu otpremnine i troškova odvjetničkih usluga.

  • +58
Privedeni u akciji Agrokor na ispitivanju Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX