BIVŠI FINANCIJSKI DIREKTOR

Ivan Crnjac - prvi je uhićen, hoće li i prvi progovoriti?

16.10.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Bivši glavni financijski direktor Agrokora Ivan Crnjac prvi je uhićeni član nekadašnje Uprave koncerna Ivice Todorića. U kuloarima se već tjednima priča kako bi on mogao biti DORH-ov svjedok pokajnik

Crnjac je 40-godišnji sin ugostitelja i poduzetnika Bože Crnjca, vlasnika poznatog zagrebačkog restorana Okrugljak. Ocu u poslu pomaže kćerka Daniela Gajski, dok je Crnjac mlađi nakon studija odmah otišao u korporativne vode.

Diplomirao je ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje se intenzivno družio s Antom Todorićem, starijim sinom Ivice Todorića. Prijateljstvo će kasnije prerasti u kumstvo. I njihovi očevi su, navodno, dobri prijatelji.

Prvi posao Crnjac je dobio u CAIB-u, investicijskoj kući (djelovala unutar Bank Austrije) koja je prije 20-ak godina bila jedna od vodećih savjetničkih tvrtki na području jugoistočne Europe.

U Agrokor je Crnjac prešao 2005. na mjesto izvršnog direktora za strategiju da bi 2008. sa samo 31 godinom postao član Uprave. Todorić ga je za svog glavnog financijaša postavio 2015., čime je uz gazdu i njegova sina Antu Todorića postao najvažnije ime u Agrokoru.

Čim je počela kriza u koncernu, ruski bankari su izrazili nezadovoljstvo radom Crnjca te su tražili da ga se Todorić riješi. S druge strane čuju se glasovi kako je Crnjac radio samo ono što je odlučivao vrh kompanije.

  • +11
Uhićenje Ivana Crnjca Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL