ŠVALJEK POJASNILA:

'Bila sam direktorica u suprugovoj firmi, ali samo formalno šest dana'

29.11.2016 u 12:50

Bionic
Reading

Nezavisna zastupnica u Gradskoj skupštini i kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Sandra Švaljek pojasnila je svoju ulogu u firmi Ad valorem u vlasništvu njezina supruga Nenada Kukića. Švaljek objašnjava kako je na njezinu čelu formalno bila samo šest dana

Podsjetimo, Švaljek je, gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 kod Aleksandra Stankovića, izjavila kako u Ad valorumu nije imala 'apsolutno nikada nikakvu ulogu'. Međutim, u Sudskom registar je zapisano da je bila direktorica tvrtke, o čemu smo pisali u ponedjeljak. Pokušali smo tada dobiti objašnjenje od Švaljek, ali se ona nije javljala na telefonske pozive.

Nazvala nas je danas te je podrobnije pojasnila kakva je bila njezina uloga u suprugovoj tvrtki koja se bavi knjigovodstvom, revizijom i poreznim savjetovanjem.

'Sve što sam rekla u Nedjeljom u 2 je točno. Nisam nikada imala stvarnu ulogu u društvu Ad valorem. Kad mi je istekao mandat ravnateljice Ekonomskog instituta, odlučila sam se sa suprugom baviti privatnim poslom u području savjetničkih usluga. Na dan kad mi je istekao mandat, 21. ožujka 2013., kod javnog bilježnika sam predala zahtjev da se u Sudski registar unese moje ime kao osobe ovlaštene za zastupanje u toj tvrtki. Postupak upisa u registar trajao je do 4. lipnja 2013. U međuvremenu me je Milan Bandić pozvao da se s njim kandidiram na lokalnim izborima, što sam na kraju prihvatila. Za to je vrijeme moj zahtjev na Trgovačkom sudu čekao upis u registar. S obzirom na to da sam se kandidirala na izborima, podnijela sam Trgovačkom sudu zahtjev za povlačenje iz društva Ad valorem. Iz podataka dostupnih javnosti na stranici Sudskog registra sasvim je vidljivo da sam 4. lipnja postala osoba ovlaštena za zastupanje, a već 10. lipnja prestajem biti direktorica tvrtke. Formalno gledano, bila sam direktorica od srijede do ponedjeljka, a svoje ovlasti za zastupanje nisam, naravno, konzumirala ni u jednom dijelu', rekla je za tportal Švaljek.