HDZ-OVCI O POLITICI VLADE

'BDP će pasti za još dva do tri posto'

03.12.2012 u 15:35

Bionic
Reading

'Porezna represija neće potaknuti ni potrošnju ni poduzetnike. Zastrašujuća je poruka Linića da su poduzetnici krivi što nema rasta BDP-a. Ne želim misliti što bi se u drugim europskim zemljama dogodilo da ijedan član vlade to kaže. To su potpuno promašene poruke', rekao je bivši ministar financija Ivan Šuker

Povodom godine dana rada Vlade, HDZ-ovci su naglasili kako su Kukuriku koaliciji ostavili BDP na nuli i pad nezaposlenosti, a ove godine, unatoč rekordnoj turističkoj sezoni, pad BDP-a i rast nezaposlenosti usred sezone.

Šuker je poručio vladajućima da nitko u 21. stoljeću ne može bazirati rast na javnom sektoru te istaknuli kako su vladajući u Saboru odbili niz njihovih prijedloga za poticanje poduzetništva.


'Godinu dana od preuzimanja vlasti jedino što možemo zaključiti jest da je Vlada ostvarila komunikaciju s građanima putem Zavoda za zapošljavanje, a s poduzetnicima putem porezne uprave. Vlada je državu preuzela s brojkom nezaposlenih od 315 tisuća, a danas imamo 347 tisuća', rekao je Goran Soldo tajnik HDZ-ovog odbora za gospodarstvo.

Pita se je li to realizacija plana 21, velikih investicijskih ciklusa bojenja fasada, ulaganja javnih poduzeća, velikih investitora… 'Neznanje, plus nesposobnost, plus nekompetentnost i porezna agresija recept je za pad BDP-a', smatra Šuker te poručuje Vladi da se okrene strukturnim reformama, prije svega u javnoj administraciji.

Na novinarski upit kako komentiraju izjavu ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa da je Zakonom o poticanju investicija Hrvatska postala konkurentnije mjesto za investicije, Šuker je kazao da se radi o demagogiji.

'Hrvatskim građanima koji plaćaju 20 posto skuplju struju, 37 posto skuplji plin i koji će od 1. siječnja plaćati pet posto skuplji kruh i mlijeko te vojsci nezaposlenih ta demagogija ne znači ništa', zaključio je.