BESPLATNE RADIONICE

Bankari pomažu poduzetnicima da lakše dođu do kredita

01.03.2011 u 12:13

Bionic
Reading

Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) pokrenule su ciklus radionica za poduzetnike pod nazivom 'Poduzetnici i banke – Zajedno na putu do uspjeha'. Radionice su namijenjene zaposlenicima i vlasnicima malih i srednjih poduzeća, onima s malo iskustva ili bez iskustva u poslovanju s bankama, kao i poduzetnicima - početnicima

Riječ je o još jednom zajedničkom projektu HUB-a i HUP-a kojim se nastoji olakšati komunikacija između klijenta i banke te educirati i informirati polaznike o zasnivanju poslovnog odnosa s bankom, posebice o kreditnom odnosu.

Predavači su bankarski stručnjaci koji svakodnevno rade s malim i srednjim poduzetnicima, a radionice su pripremili predstavnici 11 banaka članica Hrvatske udruge banaka.

Radionica nije pojedinačno savjetovanje poduzetnika već daje odgovore i pregled faza kreditnog procesa u banci – na što banka mora obratiti pažnju prilikom zasnivanja kreditnog odnosa, odnosno što točno procjenjuje u kreditnom prijedlogu poduzetnika.

Također, radionica ukratko upućuje na aktualne zakone i propise, donosi pregled dokumentacije koju poduzetnik mora priložiti prilikom traženja kredita, objašnjava financijske pokazatelje ključne za dobar kreditni prijedlog.

Radionice počinju danas u Zagrebu (sljedeći termin - 26. svibnja), a do ovog trenutka dogovoreno je njihovo održavanje i u Osijeku, Puli, Rijeci (29. ožujka), Splitu (10. ožujka) i Zadru.

Sve dodatne informacije, uključujući i raspored održavanja radionica, nalaze se na internetskim stranicama HUP-a i HUB-a. Zainteresirani poduzetnici mogu se informirati i prijaviti putem e-maila puma@hup.hr