GRADNJA KREĆE 2014.

Arheolozi otvorili radove na novom terminalu na Plesu

18.10.2013 u 12:23

Bionic
Reading

Nakon što se okončaju arheološka istraživanja krajem listopada ili sredinom studenog krenut će pripremni radovi na izgradnji novog putničkog terminala u Zračnoj luci Zagreb. Građevinski radovi započet će nakon zimskog perioda, odnosno u prvom kvartalu iduće godine, priopćio je francuski koncesionar ZAIC

Tvrde da nije istina, kao što su objavili pojedini mediji, da se u izgradnji neće držati koncesijskog ugovora.

'Valovit krov bit će izgrađen, baš kao i drugi dijelovi terminala određeni koncesijskim ugovorom, obvezujućim za koncesionara. Drugim riječima, dizajn i izgled novog putničkog terminala u Zračnoj luci Zagreb bit će u skladu sa zahtjevima iz Ugovora o koncesiji', istaknuli su iz ZAIC-a.

Najavili su da će do kraja ove godine krenuti u modernizaciju postojećeg putničkog terminala.

'Konkretno, riječ je o modernizaciji trgovine u tranzitnom dijelu (duty-free), povećanju broja šaltera za registraciju putnika (check-inova) te postavljanju kioska za registraciju (self-check-in kiosk). Prostor namijenjen putnicima koji lete na domaćim letovima bit će proširen na prvi kat, a u prostorima za domaće i međunarodne letove bit će postavljene kabine za pušenje. Uz to, u spomenutoj tranzitnoj trgovini (duty-free) obnovit će se pod te investirati u novo uređenje, što će putnicima pružiti bolje iskustvo kupovine', najavili su iz ZAIC-a.

Podsjećaju da je potrebno završiti prijenos radničkih prava na novog poslodavca, što je zakonska obaveza tvrtke Zračna luka Zagreb koja još uvijek formalno upravlja Plesom.

Tek kad se to okonča, zagrebačku zračnu luku će preuzeti tvrtka MZLZ koju je osnovao ZAIC.