OŠTRA REAKCIJA SINDIKATA

'Argumenti za poskupljenje struje i plina ne drže vodu!'

Bionic
Reading

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel oštro je kritizirao odluku Vlade o poskupljenju električne energije i plina. 'Ako imamo europske cijene želimo i europske plaće', poručio je Banskim dvorima

Vlada Zorana Milanovića očito želi 1. svibnja obilježiti na način, rekao je Novosel, kako je radila i ova četiri mjeseca što je na vlasti – povećanjem cijena

'Svi argumenti koje smo slušali posljednjih dana ne piju vodu. Kiše su počele padati, naftni derivati su prestali rasti. Postavlja se pitanje zbog čega onda struja i plin moraju poskupiti? Ako je to zbog ulaska u EU pa cijene moraju biti konkurentne europskim onda i plaće moraju biti na razini EU-a', istaknuo je Novosel.

Ponovio je zahtjev sindikata da Vlada poveća minimalnu plaću na 40 posto trenutačne prosječne.

'U Sloveniji je minimalna plaća duplo veća nego kod nas. Na naš zahtjev nismo dobili nikakav odgovor, niti smo pozvani na razgovor. To tako neće ići!', rekao je Novosel.

Kako bi poručili Banskim dvorima da su nezadovoljni njihovim dosadašnjim radom sindikati će 1. svibnja u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića organizirati prosvjed. Nakon toga će se uputiti na Markov trg, pred vrata Sabora i Vlade kako bi ostavili žute kartone kao opomenu vladajućima pred isključenje.