ABC SOLUTIONS

Ako ste poduzetnik ili budući poduzetnik

15.09.2015 u 16:52

Bionic
Reading

Razmišljate o vlastitom business-u i trebaju vam osnovne informacije, od osnivanja do praćenja poslovanja ili ste već u poduzetničkim vodama i trebate osnove knjigovodstva radi razumijevanja, lakše komunikacije i vođenja poslovanja ili bi jednostavno htjeli više znati o tome

Napokon i na hrvatskom tržištu, na skroz drugačiji način, ABC Solutions kroz svoje tečajeve KNJIGOVODSTVA nudi ZNANJE, od osnivanja pravnog subjekta, izdavanja računa, obračun plaća do samog knjiženja poslovnih procesa, u kraćim vremenskim periodima i s konkretnim stvarima.
Tečajevi su organizirani po tipovima pravnih subjekata, tijekom tjedna u popodnevnim satima ili vikendom.

Najčešći oblik djelovanja poduzetnika je d.o.o. ili j.d.o.o. poduzeće, a ujedno je i najčešća dilema poduzetnika s čim početi.
Troškovi registracije j.d.o.o. poduzeća iznose u prosjeku 1.000 kn (za d.o.o. poduzeća u prosjeku 4.000 kn) i u tom slučaju ne trebate imati 20.000 kn za temeljni kapital i to je najčešći argument poduzetnika zašto prvo kreću sa j.d.o.o. poduzećem. No ne smijete zanemariti da je za svaki posao potreban kapital jer određenim iznosom pokrećete i uhodavate posao prije nego počne donositi dobit.
Isto tako, j.d.o.o. četvrtinu dobiti mora raspoređivati u rezer¬ve i to je potrebno činiti dok se ne dosegne iznos od 19.990 kn i napravi do registracija temeljnog kapitala na 20.000 kn. Za do registraciju opet trebate plaćati sudske pristojbe i javnog bilježnika, tako da kroz neko vrijeme troškovno to ispadne čak i skuplje, ali ako zaista nemate početno puno novaca, a imate uhodanu priču koju samo nastavljate, j.d.o.o. je zaista dobro rješenje.

Sve te teme i osnove knjigovodstva se prolaze kroz tečaj KNJIGOVODSTVO PODUZEĆA. Osposobljavanje za operativno vođenje poslovanja i knjigovodstva malih poduzetnika kroz praktične primjere i predavače iz prakse, prema AKCIJSKOJ cijeni 25 h za samo 1.249 kn, u grupama do 15 polaznika.
Ovisno o vremenskim mogućnostima i lociranosti možete birati između tjednog tečaja od pon-pet u popodnevnim satima ili cjelodnevnog vikend tečaja kroz subotu i nedjelju koji je više namijenjen polaznicima van Zagreba.

Teme koje će se obrađivati:
• osnivanje poduzeća, vrsta poduzeća, knjigovodstvo u okvirima poslovanja
• konto, kontni plan, knjigovodstvena isprava, poslovne knjige, financijski izvještaji
• račun, izdavanje računa, fiskalizacija, ulazno/izlazni račun, knjiženje računa
• platni promet, nalog za plaćanje, izvodi i knjiženje izvoda, obračunska plaćanja
• gotovinsko plaćanje, blagajna, uplatnice i isplatnice, putni nalozi, loko vožnja
• prijava radnika, dokumentacija i obračun plaće, knjiženje plaće, JOPPD obrazac i nalozi za isplatu plaće
• obračun isplate po ugovoru o djelu ili honoraru
• dugotrajna imovina, obračun amortizacije, knjiženje i evidencija.

Namijenjeno: početnicima, knjigovođama koji rade dio knjigovodstva, menadžerima i zaposlenicima koji žele da usvoje osnove knjigovodstva, poduzetnicima i budućim poduzetnicima

Predavač: mr.sc. Kornela Paunović dipl.oec
• Dvadesetogodišnje iskustvo u poslovima savjetovanja, upravljanja, vođenja financija, kontrolinga i računovodstva
• Završen Ekonomski fakultet Zagreb, smjer financije i računovodstvo, PDS Financije poduzeća
• Trenutno se bavi edukacijama, savjetovanjem i knjigovodstvom kroz vlastito poduzeće

Svi tečajevi se održavaju u Zagrebu i akcijske cijene vrijede do 30.09.2015.
Upisi su u tijeku.
Više na www.abc-solutions.hr