SINDIKAT HRVATSKOG VOZAČA

'Agrokor nas dovodi do toga da sami dajemo otkaze'

11.05.2017 u 12:26

Bionic
Reading

Sindikat hrvatskih vozača u četvrtak je održao konferenciju za medije vezano uz trenutnu krizu u Agrokoru i probleme koji su iz nje isplivali

'Tvrtke u sustavu Agrokora, a i sam Agrokor bile su organizirane na 'direktorskom sustavu', nema područja u kojem nije bio imenovan barem jedan direktor za nešto, nema regije u kojoj nije imenovan direktor, nema područja poslovanja i djelatnosti za koju nije imenovan direktor, nema centra koji nema direktora i tako za svaku tvrtku. Naravno, onda se sve to ponavlja i za sam Agrokor. Pored toga moramo kazati da su postojali i dalje postoje predsjednici uprava društva koji su opet oko sebe okupili određeni menadžment', stoji u priopćenju.

U Sindikatu napominju da je samo predsjednika Uprave Agrokora zamijenio vladin povjerenik, dok su svi drugi ostali na istim pozicijama.

'Potrebe za promjenama očite su u svakom pogledu, od toga da su radnici dobivali dnevnice u zamjenu za prekovremeni rad, do toga da pojedini radnici u ovom slučaju vozači zaposleni u dioničkom društvu Tisak nemaju radni staž s uvećanim trajanjem, iako na to imaju zakonsko pravo', napominju i dodaju kako: 'teret trenutne situacije i dalje nose radnici koji vrijedno obavljaju svoje radne zadatke, od prodavača koji su nasmiješeni, ljubazni i očigledno zahvalni kupcima koji su unatoč svemu opet na njihovim prodajnim mjestima, preko vozača/dostavljača koji se trude i dalje biti točni i precizni na svakom utovaru i istovaru, pa sve do radnika u proizvodnji, skladištima i tako dalje, koje ni ne vidimo'.

U sindikatu zaključuju kako se radna mjesta se ni u kojem slučaju ne čuvaju tako da se direktori samo odjednom pojave pred radnicima i kažu: 'zatvaramo ovaj centar u Puli i od prvog radite u Poreču, odnosno ne radite više u Slavonskom Brodu, ali vaše radno mjesto smo sačuvali i od sljedećeg mjeseca radite u Osijeku', što ih navodi na zaključak da se radi o očuvanju radnih mjesta menadžera i direktora, a da se radnike dovodi do toga da sami daju otkaze'.