ZAVRŠENA AKVIZICIJA

Agencija Bruketa&Žinić dio svjetske Grey grupe

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 14.09.2017 13:19
  • Objavljeno 14.09.2017 u 13:19
Nikola Žinić i Davor Bruketa

Nikola Žinić i Davor Bruketa

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebačka agencija Bruketa&Žinić postala je dio svjetske grupacije za komunikacijske usluge Grey i pod novim nazivom Bruketa&Žinić&Grey postaje jednim od tri europska središta te grupacije za dizajn, kao i njihovo prvo i za sada jedino središte u svijetu za digitalni marketing i e-trgovinu za klijente iz svijeta

"Početkom rujna Grey grupa, koja je dio najveće svjetske grupacije za komunikacijske usluge WPP, dovršila je akviziciju većinskog udjela u agenciji Bruketa&Žinić OM te 50 postotnog udjela u njezinoj sestrinskoj agenciji Brigada. Njima se pripaja i zagrebački odnosno Grey Adriatics te s novim nazivom Bruketa&Žinić&Grey nastavljaju poslovanje s cijelim svijetom", ističu iz te agencije, uz napomenu da su investicije Greya u tu akviziciju, kao i većinski udjel koji su preuzeli u Bruketi&Žiniću, poslovna tajna.

Sve se to, kako kažu, dogovaralo više godina, a sada je proces završen.

Upravljački tim u novoj agenciji čine i dalje Davor Bruketa i Nikola Žinić, kao kopredsjedatelji i glavni kreativni direktori, te izvršni kreativni direktor Siniša Waldinger, direktor Brigade Damjan Geber i direktor Greya Adriatics Nikola Bubanj.

"Bruketa&Žinić&Grey postat će jedna od tri Greyeve dizajn središnjice u Europi, uz nagrađivani KW43 u Düsseldorfu i Brand Union, dio INGO-a u Stockholmu. Dizajneri u Zagrebu već su počeli surađivati s Grey agencijama u Milanu, Moskvi i New Yorku, a Brigada trenutno radi na dizajnu uredskog prostora europske središnjice Greya u Londonu", kažu iz te agencije.

Uz to, formiran je i novi digitalni tim sa stručnjacima za digitalni marketing koji su radili na brojnim projektima u regiji te time agencija postaje i središte novog Greyevog tzv. Digital shopper huba.

  • +21
  • +18

Ured Bruketa&Žinić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bruketa ističe kako su i do sada svoj rad temeljili na uspješnim suradnjama s brojnim kreativcima u zemlji i izvan nje.

"U početku, 1995., kada smo osnovali agenciju, bili smo samo Nikola Žinić i ja, a danas surađujemo s nekima od najambicioznijih oglašivača u regiji. Ovo je novi korak u našem razvoju, s otvorenim prostor za rast kroz izvoz naših usluga", rekao je Bruketa.

Žinić naglašava da će ta suradnja "omogućiti bolje usluge za partnere u Hrvatskoj i regiji jer ćemo moći povezati kreativnost naših timova sa saznanjima i tehnologijom koje nam pruža globalna Grey mreža u raznim područjima".

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi