PRIJEDLOG SKUPŠTINI

Adris: Izvanredna dividenda 40 kuna po dionici

17.07.2015 u 17:16

Bionic
Reading

Nadzorni odbor i Uprava Adris grupe d.d. suglasni su da postoje uvjeti da Glavnoj skupštini predlože donošenje odluke o isplati dividende u iznosu od 656 milijuna kuna, odnosno 40 kuna po dionici, izvijestili su u petak iz Adrisa nakon današnje sjednice Nadzornog odbora

Uprava tvrtke utvrdit će konačni tekst prijedloga odluke o isplati dividende te ga dostaviti Nadzornom odboru na razmatranje do 5. kolovoza, nakon čega će biti sazvana Glavna skupština kojoj će se uputiti na usvajanje prijedlog odluke o isplati dividende, stoji u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi.

Također se navodi kako su Nadzorni odbor i Uprava suglasili da se razmotri mogućnosti povlačenja 146.249 vlastitih redovnih dionica (ADRS-R-A), što predstavlja 1,52 posto dionica toga roda i 6.199 vlastitih povlaštenih dionica (ADRS-P-A), što predstavlja 0,091 posto dionica toga roda, odnosno 0,92 posto ukupnog temeljnog kapitala društva.

Stručnim službama naloženo je da do 5. kolovoza izrade i Nadzornom odboru dostave analizu povlačenja tih dionica na financijski položaj tvrtke te prijedloge potrebnih dokumenata radi eventualne provedbe povlačenja tih dionica.