GLAVNA SKUPŠTINA

Adris grupa: Dividenda sedam kuna po dionici

17.06.2010 u 08:48

Bionic
Reading

Glavna skupština Adris grupe odlučila je jučer da se iz neraspoređene zadržane dobiti društva izdvoji 114,8 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi sedam kuna po dionici, a dividenda će biti isplaćena 20. srpnja, objavljeno je iz Adrisa

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović je istaknuo kako je Adris grupa, unatoč znatno otežanim uvjetima poslovanja, i u 2009. godini uspješno poslovala.

Ukupni prihodi iznosili su 3,16 milijardi kuna, što je za 2,8 posto manje nego u godini prije. Poslovni prihodi, ostvareni u iznosu od 2,87 milijardi kuna, manji su za 4,9 posto. Prihodi od prodaje robe i usluga iznosili su 2,81 milijardu kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 1,8 milijardi kuna, a na inozemnim milijardu kuna.

Dobit prije oporezivanja iznosi 641 milijun kuna, a neto dobit 502 milijuna kuna

Osvrćući se na duhansku stratešku poslovnu jedinicu istaknuo je da će stalnim inovacijama proizvoda nastojat zadržati vodeću poziciju u regiji. Projekt u Iranu vidimo kao priliku i tome ćemo posvetiti veliku pozornost, rekao je Vlahović.

U turizmu, pak, drži kako valja nastaviti sa strategijom ulaganja, čiji je cilj stvoriti prepoznatljivu destinaciju u visokom segmentu ponude.

Osvrćući se i na zakon o turističkom zemljištu, Vlahović je rekao kako očekuju da će taj zakon odrediti održivost turističkog posla i biti poticajan za dugoročne investitore.

Glavnom skupštinom Adris grupe, održanom danas u Rovinju, završilo je održavanje godišnjih skupština dioničara svih trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Cromarisa, Inovina, Hrvatskih duhana, Istragrafike i Maistre, priopćeno je iz Adris grupe.