novi problemi

25 vjerovnika Agrokora od Vrhovnog suda traži reviziju nagodbe

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 30.01.2019 18:50
  • Objavljeno 30.01.2019 u 18:50
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Dvadeset pet vjerovnika Agrokora uložilo je Vrhovnom sudu zahtjev za revizijom nagodbe, uključujući i najvećeg vjerovnika Adris Grupu

Agrokor smatra da Vrhovni sud treba prihvatiti drugostupanjsko rješenje koje je već odbacilo zahtjeve za revizijom nagodbe, javlja N1.

87 je odbijenica, ali stiže 25 zahtjeva za reviziju postupka pred - Vrhovnim sudom. Do ministara vijest, čini se, još nije stigla.

'Neću komentirati dok ne dobijem relevantne informacije zbog čega', kaže ministar gospodarstva Darko Horvat.

'Ne komentiram Agrokor', poručuje ministar financija Zdravko Marić. U očitovanju Agrokora navodi se 25 tvrtki, udruga ili pojedinaca koji zahtijevaju reviziju.

'Mišljenje dužnika je da je drugostupanjski sud potpuno i pravilno utvrdio sve relevantne činjenice, da je na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio materijalno pravo te da pri tome nije počinio niti jednu postupovnu povredu, tako da se revizijama pobijano drugostupanjsko rješenje ukazuje u cijelosti pravilnim i zakonitim', poručuju iz Agrokora.

  • +25
  • +22

Glasanje o nagodbi u Agrokoru

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Među vjerovnicima koji traže reviziju nagodbe su i veliki, poput Adrisa i Addiko banke. Tu je i Udruga manjinskih dioničara Agrokora, ali i tajnik te udruge osobno.

Oni se pozivaju na Ustavni sud, koji je u odluci da lex Agrokor nije neustavan istaknuo i stav za koji vjeruju da govori njima u prilog.

'Nije se smjelo proglašavati da su sve tvrtke insolventne, mi nismo dioničari Agrokora već drugih društava u kojima je većinski ili čak manjinski vlasnik Agrokor', kaže Danijel Labaš, tajnik Udruge manjinskih dioničara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!