prve fotografije

Volkswagen najavio ID.7 GTX: Treći model posebnog karaktera VW-ove električne obitelji

14.05.2023 u 11:22

Bionic
Reading

Dinamična GTX vozila kombiniraju električnu mobilnost, održivost i inteligentan sportski duh. Njihov sportski dizajn također naglašava prepoznatljivu posebnost i vrijednost modela s ovom oznakom

Volkswagen je prije tri tjedna predstavio novi ID.7, potpuno električnu limuzinu za višu srednju klasu. Najdinamičnija varijanta modela sada će uslijediti u kasno ljeto sa svjetskom premijerom ID.7 GTX. Opremljen najnovijom generacijom pogona ID. modela, sustavom pogona na sva četiri kotača s dva motora i nizom sportskih dizajnerskih elemenata, limuzina za duge relacije je model visokih performansi. Lansiranje novog modela GTX planirano je za IAA Mobility u Münchenu (5. – 10. rujna 2023.).

Crno-crveno: GTX

U unutrašnjosti detalji kao što su crveni GTX kontrastni šavovi na sjedalima, armaturnoj ploči i vratima naglašavaju sportski izgled modela. S druge strane, vanjski dizajn karakteriziraju elementi crnog sjaja.

Volkswagen najavio novi ID.7 GTX Izvor: Promo fotografije / Autor: Volkswagen News

Zajedno sa standardnom crnom bojom krova i zatamnjenim prozorima, ove značajke osiguravaju da će nadolazeći ID.7 GTX također uživati u snažnom i prepoznatljivom izgledu.

GTX – fino podešen za učinkovitost i užitak u vožnji

Volkswagen navodi kako je kao i na prethodnim modelima ID.4 GTX i ID.5 GTX, upravitelj dinamike vozila odgovoran za inteligentnu kontrolu sustava pogona na sve kotače s dva motora u ID.7 GTX.

Ovaj softver, razvijen od strane Volkswagena, uvijek ima za cilj postići optimalnu kombinaciju učinkovitosti, dinamike i stabilnosti vožnje.

Upravitelj dinamike vozila upravlja ne samo pogonskim sklopom, već i svim sustavima kočenja, upravljanja i upravljanja podvozjem, ovisno o odabranom profilu vožnje. Vozni mehanizam i upravljanje limuzine temeljno su poboljšani na temelju platforme modularnog električnog pogona (MEB) i nude širok raspon između udobnosti i sportskog duha zahvaljujući mogućnosti odabira profila vožnje. Ovo naglašava status ID.7 GTX kao vodećeg modela u ID. obitelji.

Sportska marka GTX sa svojim potpuno električnim modelima performansi dio je Volkswagenovog portfelja već dvije godine. Dinamična vozila kombiniraju električnu mobilnost, održivost i inteligentan sportski duh. Njihov sportski dizajn također naglašava poseban karakter i vrijednost prepoznavanja visokokvalitetnih GTX modela.