DEBELO IZA ROKOVA

U Tesli zaustavili proizvodnju kako bi se obračunali s automatizacijom i uskim grlima

13.03.2018 u 09:56

Bionic
Reading

Tesli nikako da krene. Projicirana proizvodnja njihovog električnog automobila za mase - Modela 3, zasad je samo mrtvo slovo na papiru

Da u Tesli imaju poprilične probleme s proizvodnjom dokazuje i zaustavljanje pogona od 20. do 24. veljače s ciljem unapređivanja automatizacije i anuliranja uskih grla. Glasnogovornik kompanije rekao je Bloombergu kako je ovo uobičajena procedura, te kako su prilikom zahtjevnih procesa skloni zaustavljanju proizvodnje u pogonima Fremont i Gigafactory 1.

Prema posljednjim planovima Tesla želi dostići proizvodnju od 2.500 Modela 3 tjedno do konca ožujka, te po 5.000 modela tjedno u drugom kvartalu ove godine.

Dosadašnji rezultati baš i ne idu u prilog ostvarivanju ovih ciljeva.

Iako su u Tesli poprilično tajnoviti po pitanju rokova, Bloomberg procjenjuje kako je proizvođač iz Palo Alta dosad izradio svega 9.700 primjeraka njihovog najtraženijeg proizvoda - Modela 3.

  • +5
Tesla Model 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla

Inače, prilikom lasniranja Modela 3 prvi čovjek Tesle, Elon Musk, najavio je proizvodnju stotinu automobila u kolovozu, 1.500 u rujnu, te po 20.000 primjeraka svaki mjesec nakon toga. To znači da je Tesla dosad trebala proizvesti oko 111.000 automobila.

Na listi čekanja za Model 3, navodno, nalazi se više od pola milijuna kupaca.