ulaganje

Rimac Grupa dobila novog ulagača: Investicijsko društvo Investindustrial uložilo 120 milijuna eura

Mate Rimac: 'Unatoč našoj evoluciji od garaže do globalne u posljednjih 10 godina, tek smo u ranoj fazi naše dugoročne vizije Rimac grupe.'

Mate Rimac: 'Unatoč našoj evoluciji od garaže do globalne u posljednjih 10 godina, tek smo u ranoj fazi naše dugoročne vizije Rimac grupe.'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Youtube

Investindustrial koristi svoje duboko iskustvo u automobilskoj industriji, razvijeno trenutnim i prethodnim ulaganjima u Ducati, Aston Martin i Morgan Motors, će u Rimac Grupi uz Porsche, Hyundai i Kiju podupirati prijelaz na održivu mobilnost

Investicijsko društvo Investindustrial podupire Rimac Grupu, 100-postotnog dioničara u Rimac Technology, lidera u tehnologiji električnih vozila visokih performansi i većinskog dioničara u Bugatti Rimac, proizvođaču hiperautomobila Rimac Nevera i Bugatti Chiron.

Rimac Nevera

Rimac Nevera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Automobili

Rimac Grupa

Osnovana 2009. godine od strane Mate Rimca, Rimac Grupa danas zapošljava više od 1300 ljudi. Kao tehnološki napredna grupa, razvija i proizvodi električne hiperautomobile i komponente visokih performansi te tehnološka rješenja za električna vozila u ime vodećih proizvođača automobila diljem svijeta kao što su Porsche, Hyundai, Aston Martin, Koenigsegg, Automobili Pininfarina i drugi.

Mate Rimac i zemljišta u Svetoj Nedjelji

Mate Rimac i zemljišta u Svetoj Nedjelji

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pixsell, društvene mreže

Investindustrial je kroz različite instrumente uložio ukupno 120 milijuna eura u Rimac Grupu, osiguravajući sredstva potrebna za nastavak sljedeće uzbudljive faze rasta. Otkako je inicijalno investirao 2021., Investindustrial podupire tvrtku koristeći svoje duboko iskustvo u automobilskoj industriji, razvijeno trenutnim i prethodnim ulaganjima u Ducati, Aston Martin i Morgan Motors, kako bi ubrzao prijelaz na elektrifikaciju podržavajući najbolja dostupna tehnološka rješenja za električna vozila visokih performansi koje je razvila Rimac Technology. Sektor je na ključnoj točki u svojoj održivoj transformaciji, a očekuje se da će prodaja električnih vozila činiti trećinu tržišta do 2025. i više od 50 posto do 2030. godine.

Uz razvoj vlastite palete hiperautomobila koje predstavlja Nevera, automobil s najbržim ubrzanjem na tržištu, Rimac je također nedavno osnovao zajedničku tvrtku zajedno s Porscheom čime je Bugatti uključen u odjel hiperautomobila Rimac Grupe: 2. studenog 2021. Bugatti Rimac počela je djelovati kao jedna od dvije tvrtke pod okriljem Rimac grupe, koju vodi Mate Rimac kao izvršni direktor, kombinirajući Bugattijevu jedinstvenu marku, naslijeđe i umijeće s agilnim operacijama, inovativnom tehnologijom i znanjem u EV prostoru tvrtke Rimac.

MAte Rimac ispred Bugatti Chirona i Rimac Nevere

MAte Rimac ispred Bugatti Chirona i Rimac Nevere

Izvor: Promo fotografije / Autor: Bugatti Rimac

Prijelaz na električni pogon u svrhu podrške okolišu i UN klimatskih ciljeva

Investindustrialovo ulaganje i tim podržavaju menadžment dok nastavlja s inovacijama, razvijajući vodeća svjetska električna i hibridna vozila i pružajući vodećim proizvođačima originalne opreme najbolju EV tehnologiju u klasi, u konačnici ubrzavajući svjetsku pretvorbu na električni pogon u svrhu podrške okolišu i klimatskih ciljeva UN-ove agende 2030. Potencijal tržišta na kojem tvrtka posluje, njezina ključna uloga u elektrifikaciji automobilskog sektora i njezin fokus na pitanja ESG-a (Environmental and Social Governance ili Upravljanje okolišem i društvom) čine Rimac prototipom za vrstu tvrtki s dokazanom tehnološkom snagom i snažnim utjecajem na okoliš na koje se Investindustrial namjerava usredotočiti, kao dio svoje stalne predanosti održivim ulaganjima.

Andrea C. Bonomi (desno)

Andrea C. Bonomi (desno)

Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO PERI

Andrea C. Bonomi, predsjednik industrijskog savjetodavnog odbora Investindustriala, je komentirao: 'Ponosan sam što surađujem s Rimcem i njegovim osnivačem Mateom Rimcem, vizionarskim poduzetnikom koji je u samo 12 godina Rimac uspostavio kao mjerilo u sektoru, kombinirajući prošlost i budućnost automobilske industrije. Kao Investindustrial stavit ćemo svoje vještine i našu međunarodnu mrežu na uslugu Rimcu. Želimo biti solidan, dugoročan partner u implementaciji vrhunskih tehnologija Grupe koje su temelj za postizanje cilja daljnjeg jačanja svog vodstva u sektoru električne mobilnosti'.

Mate Rimac

Mate Rimac

Izvor: Licencirane fotografije/Rimac Automobili / Autor: Ivan Lacković

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac, je rekao: 'Unatoč našoj evoluciji od garaže do globalne u posljednjih 10 godina, tek smo u ranoj fazi naše dugoročne vizije Rimac grupe. Zatim, širimo našu obitelj modela hiperautomobila, počinjemo masovnu proizvodnju niza velikih OEM projekata elektrifikacije i istražujemo sljedeću revoluciju u transportu, sve dok gradimo naš novi dom u Hrvatskoj i predstavljamo Neveru kupcima diljem svijeta. Ova najnovija suradnja s tvrtkom Investindustrial ne samo da osigurava naše buduće ambicije, već nam omogućuje da iskoristimo desetljeća globalnog iskustva koje će pomoći ubrzati našu viziju i isporučiti je s vrstom preciznosti i inovativnosti po kojoj je Rimac grupa postala poznata.'

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!