tehnologija koja pridonosi smanjenju potrošnje

Q Max Eurodizel osigurat će sigurnu vožnju, manju potrošnju i niže emisije

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Motori naših limenih ljubimaca, kao i sve drugo u životu, neprestano se mijenjaju. Nove generacije suvremenih benzinskih i dizelskih motora zahtijevaju suvremeno gorivo, a njihov razvoj mora biti usmjeren smanjenju potrošnje i povećanju energetske učinkovitosti, brizi za očuvanje nepromijenjenih uvjeta rada motora te snižavanju emisija i negativnih utjecaja potrošnje goriva na okoliš

Sa stajališta učinkovitosti motora, vrlo je važno što manje mijenjati uvjete tijekom njegovog rada. Kako bi se svi procesi u motoru i povezanim napravama odvijali nesmetano i optimalno, trebamo čuvati stanje koje je proizvođač predvidio prilikom razvoja novog motora. Upravo je to bio jedan od ključnih izazova poboljšanja goriva iz obitelji Q Max. Zato su u društvu Afton Chemical razvili posebnu, poboljšanu formulu čišćenja i zaštite površine motora koja se temelji na tzv. Dual Action technology tehnologiji.

Nova inovativna formula proizlazi iz inteligentne molekularne strukture aditiva te osigurava gotovo potpuni učinak čišćenja i zaštite jer u isto vrijeme čisti talog s površine te površinu štiti od nastanka novog taloga. Rezultat je brza obnova uvjeta u motoru čime se postiže maksimalno raspoloživa snaga i odaziv motora. Uz to, smanjuju se emisije štetnih produkata izgaranja te potrošnja goriva, a poboljšava se pouzdanost rada i ekonomičnost vožnje. Učinkovitim čišćenjem i zaštitom možemo usporiti i gotovo potpuno izbjeći neželjene procese u motoru čime će se povećati snaga i odaziv motora te poboljšati pouzdanost djelovanja čime se povećava učinkovitost i ekonomičnost vožnje.

Q Max Eurodizel ispunjava sve stroge zahtjeve koje nalažu zakonodavstvo i proizvođači motora te premašuje zahtjeve europskog standarda za dizelsko gorivo EN 590 (SIST EN590). Gorivo ne sadržava sumpor i nimalo ne šteti čak ni najzahtjevnijim sustavima čišćenja ispuha koji su dio suvremenih dizelskih motora Euro 5 i 6.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Ispitivanja goriva Q Max Eurodizel provedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva; do 3,7 % manja potrošnja, 100 % poboljšana čistoća dijelova motora, do 3,5 % povećanje snage i 4,4 % poboljšana odzivnost motora, 11 % niža emisija dušikovih spojeva te 6,2 % manji sadržaj čvrstih čestica, 46 % poboljšana zaštita od trošenja površina, 95 % bolja zaštita od korozije, manje pjenjenja za veći kapacitet punjenja spremnika te potpuna zaštita od blokiranja injektora. Također, ispitivanja na terenu potvrdila su da Q Max Eurodizel u optimalnim uvjetima potrošnje osigurava i do 50 prijeđenih kilometara više jednim punjenjem.

Poboljšanim Q Max gorivima postići ćete veće udaljenosti i istovremeno zaštititi motor svojeg automobila te smanjiti štetne emisije. To je dovoljan razlog da se uputite u najbliže Petrolovo prodajno mjesto na kojemu ćete si tako osigurati sigurniju, ekonomičniju i zdraviju vožnju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!