Prva fotografija

Puma se ipak pojavila! Za one kojima je Kuga prevelika, tu je maleni crossover

03.04.2019 u 15:18

Bionic
Reading

Konkurencija će joj biti Volkswagen T-Roc, Toyota C-HR, Hyundai Kone, Kia Stonic i nadolazeće zamjene za Renault Captur i Opel Mokku

Ford je ipak pokazao prvu fotografiju svog najavljivanog kompaktnog crossovera Ford Pume, inspiriranog SUV-om koji spaja dojmljiv vanjski dizajn; prema Fordu najboljeg u klasi kapaciteta i fleksibilnosti utovarnog prostora volumena od 456 litara; i 48-voltnu tehnologiju hibridnog pogona. Puma će se početi prodavati krajem godine, a proizvodit će se u Fordovoj rumunjskoj tvornici u Krajovi.

'Inovativno osmišljen i zavodljivo oblikovan, smatramo da će Puma uistinu naći zajednički jezik s korisnicima kompaktnih automobila u Europi', rekao je Stuart Rowley, predsjednik Ford Europe.

Prva službena fotografija modela Ford Puma otkriva stilske značajke, uključujući prepoznatljiva prednja svjetla postavljena na vrhu i atletske, zavodljive, aerodinamične linije, zajedno s kompaktnim crossover proporcijama uz povećanu visinu u vožnji.

Fordova EcoBoost hibridna tehnologija optimizirat će učinkovitost Pume s do 155 KS. Integrirani starter/generator (BISG) s pogonskim remenom omogućuje oporavak i pohranjivanje energije koja se obično gubi tijekom kočenja i zaustavljanja kako bi se napunio 48-voltni litij-ionski akumulator hlađen zrakom. Blagi hibrid trebao bi imati emisiju CO2 od 124 g/km u skladu s propisima o emisijama iz WLTP-a

BISG (Belt-Driven Integrated Starter Generator) također djeluje kao motor, koji se jednostavno integrira s trocilindričnim 1,0-litrenim EcoBoost benzinskim motorom niske razine trenja i koristi pohranjenu energiju kako bi osigurao zamjenu okretnog momenta - čime se smanjuje količina rada potrebnog za benzinski motor i postiže veća ušteda goriva, kao i dopunjavanje okretnog momenta - što povećava ukupno dostupni okretni moment.

Puma se pridružuje Fordovoj proširenoj ponudi SUV i crossover modela u Europi, uključujući Fiestu Active, Focus Active, EcoSport, Kugu, Edge i potpuno novi hibridni Explorer.

Puma će biti duga oko 4200 mm, rekao je izvor iz Forda. EcoSport je dugačak 4017mm, a nova Kuga je nešto duža od izlaznog modela, 4613mm. Dimenzije Pume stavljaju ju na vrh segmenta malih SUV-a, i konkurencija će joj biti Volkswagen T-Roc, Toyota C-HR, Hyundai Kone, Kia Stonic i nadolazeće zamjene za Renault Captur i Opel Mokku. Ford nije objavio cijene, niti mnogo detalja o Pumi prije pravog predstavljanja u lipnju.