ISKORAK U VIŠI SEGMENT

Ovo je nova Škoda Scala s najvećim ekranom u kompaktnoj klasi

07.12.2018 u 11:06

Bionic
Reading

Škoda na tržištu uživa imidž proizvođača pristupačnih automobila za ljude koji na prvo mjesto stavljaju praktičnost i omjer uloženog i dobivenog. S novom Scalom, u Mladi Boleslav odlučili su iskoračiti u viši segment

Automobil izrađen na platformi MQB A0, koju između ostalog dijeli i s Volkswagen Polom, zamijenit će na tržištu dosadašnji model Rapid. Premda je izrađena na platformi kompaktnog gradskog automobila, Scala dimenzijama konkurira takozvanoj Golf klasi.

Automobil mjeri 4.362 mm duljine, 1.793 mm širine, te 1.471 mm visine uz međuosovinski razmak od 2.649 mm i jedan od najvećih prtljažnika u klasi - 467 litara, odnosno 1.400 litara s preklopljenom stražnjom klupom.

Ugodna iznenađenja nastavljaju se i u interijeru gdje je skala uz novi, moderniji dizajn i kvalitetnije materijale, dobila i najveći multimedijalno-kontrolni displej u klasi od 9,2 inča.

Tu je i 10,25-inčni virtualni kokpit, a u Škodi kažu kako je Scala, zahvaljujući ugrađenom eSIM-u i LTE konekciji, njihov prvi automobil s kontinuiranim pristupom internetu.

  • +6
Škoda Scala Izvor: Promo fotografije / Autor: Škoda

Automobil će se u prodaji naći u prvoj polovici iduće godine, a kupci će moći birati između tri benzinca (1.0 TSI s 95 i 115 KS, te 1.5 sa 150 KS) , jednog dizelaša (1.6 TDI sa 115 KS), te modela pogonjenog prirodnim plinom (1.0 G-Tec s 90 KS).

Za prijenos su standardno zaduženi peterobrzinski i šesterobrzinski ručni mjenjač, dok je uz nadoplatu dostupan i sedmerobrzinski automatik s dvije spojke.