S MODELA 3

Ovako izgleda Teslin električni pogon nakon 1,6 milijuna kilometara

16.10.2018 u 11:10

Bionic
Reading

Električni automobili znatno su pouzdaniji od konvencionalnih vozila pogonjenih motorom s unutarnjim izgaranjem jer imaju znatno manje pokretnih dijelova

Zbog načina razvijanja snage električnim motorima nisu potrebni stupnjevi prijenosa, pa se dugovječnost pogonskog sklopa dodatno produžuje.

Koliko? U Tesli kažu kako im je cilj bio stvoriti pogone koji će moći prevaliti 200.000 milja, odnosno 321.000 km, no testiranje proizvoda pokazalo je kako se pouzdanost ne smanjuje niti nakon većih udaljenosti, pa su ambicije podignute na okruglih milijun milja.

Kako izgleda pogon Modela 3 nakon gore spomenutih 1,6 milijuna kilometara imamo prilike vidjeti na fotografijama koje je kompanija objavila putem profila na Twitteru.

Iz priloženih fotki teško je primijetiti bilo kakve mehaničke nedostatke. U Tesli kažu kako su značajno napredovali posljednjih mjeseci u razvoju komponenata za visoka opterećenja, te kako su zadovoljni napretkom.

Pogonski sklopovi iz Modela 3 nalaze se i u Teslinom idućem proizvodu - električnom šleperu Semi, koji također već mjesecima niže testne kilometre.

Hoće li se i ovdje pokazati na visini zadatka, uz znatno viša opterećenja, saznat ćemo uskoro.

  • +2
Tesla Semi Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla