Electrikhana 2

Objavljen posljednji video s Kenom Blockom: Počast preminuloj legendi driftanja

14.12.2023 u 11:44

Bionic
Reading

Obožavatelji Kena Blocka mogu posljednji put doživjeti svog idola u prekrasnim scenama vožnje i vratolomijama s Audijem S1 Hoonitronom. Unikatni potpuno električni prototip ima dva elektromotora, pogon na sva četiri kotača te ukupnu snagu od 500 kW (680 KS)

Smrt legende drifta Kena Blocka početkom siječnja potresla je cijeli svijet motorsporta. Prethodno neobjavljena posljednja epizoda njegovih poznatih videa o driftanju posveta je Amerikancu.

'Electrikhana 2' snimljen je Audijem S1 Hoonitronom u studenom 2022. – samo nekoliko tjedana prije nesreće s motornim sanjkama u kojoj je poginuo Ken Block u dobi od 55 godina. Njegova je obitelji željela dovršiti i objaviti film njemu u spomen.

Obožavatelji Kena Blocka mogu posljednji put doživjeti svog idola u prekrasnim scenama vožnje i vratolomijama s Audijem S1 Hoonitronom. Potpuno električni prototip razvio je Audi Sport kao unikat ekskluzivno za Kena Blocka.

Ken Block Electrikhana 2: Mexico City u Audiju S1 Hoonitron Izvor: Promo fotografije / Autor: Hoonigan

Ima dva elektromotora, pogon na sva četiri kotača, ukupnu snagu od 500 kW (680 KS), šasiju od karbonskih vlakana i potpuni sigurnosni standard najvišeg autoriteta motorsporta, FIA-e. Nakon snimanja prve epizode Electrikhane u kolovozu 2022., S1 Hoonitron je dalje razvijen u bliskoj suradnji s Kenom Blockom. To je uključivalo smanjenje težine, poboljšanje voznih sposobnosti i simulaciju promjena stupnjeva prijenosa.

U prvoj epizodi Ken Block je jurio Las Vegasom s Audijem S1 Hoonitron. Spektakularni video je putem raznih kanala došao do više od 100 milijuna ljudi diljem svijeta. Electrikhana 2 snimana je u Mexico Cityju. S 22 milijuna stanovnika u metropolitanskom području, glavni grad Meksika jedan je od najvećih gradova na svijetu i ponudio je ekipi tvrtke Hoonigan, koju je osnovao Ken Block, fascinantne lokacije – od moderne zračne luke do spiralne parkirne garaže.

  • +6
Ken Block i Audi S1 Hoonitron: Electrikhana 2 Izvor: Promo fotografije / Autor: Audi Communications Motorsport

Zajedno s inženjerima iz Audi Sporta, Ken Block osmislio je vrlo poseban trik za Electrikhana 2 – uz novi izgled – koji samo električno vozilo može ponuditi: U jednoj sceni filma, prednja i stražnja osovina se povlače u suprotnim smjerovima, uzrokujući da Audi S1 Hoonitron nestane u velikom bijelom oblaku kada miruje – prizor u potpunosti po ukusu nezaboravljenog drift umjetnika i njegove vjerne baze obožavatelja.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'