JAPAN MOBILITY 2023

Nissan predstavlja koncept Hyper Punk: Četvrti model dizajniran je za kreatore sadržaja i umjetnike

19.10.2023 u 16:08

Bionic
Reading

Počevši od danas, digitalni 3D billboard U Tokiju prikazivat će četiri EV konceptna automobila, Nissan Hyper Urban, Nissan Hyper Adventure, Nissan Hyper Tourer i Nissan Hyper Punk

Nissan je danas predstavio i četvrtog člana svoje serije konceptnih vozila, Nissan Hyper Punk, koji će svoj fizički debi imati na Japan Mobility Showu 25. listopada.

Počevši od danas, digitalni 3D billboard Cross Shinjuku Vision u četvrti Shinjuku u Tokiju prikazivat će četiri EV konceptna automobila: Nissan Hyper Urban, Nissan Hyper Adventure, Nissan Hyper Tourer i Nissan Hyper Punk, do 25. listopada kako bi izgradili iščekivanje za otvorenje predstave.

Osim toga, od 25. listopada konceptna vozila postat će dostupna u online igrici Fortnite pod imenom 'Electrify the World' za daljnje istraživanje i uživanje u ovim posebnim vozilima.

Digitalni 3D billboard Cross Shinjuku Vision u četvrti Shinjuku u Tokiju Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Nissan Hyper Punk, umotan u funkcionalan i elegantan stil karoserije, potpuno je električni kompaktni crossover skrojen za kreatore sadržaja, utjecajne osobe, umjetnike i one koji prihvaćaju stil i inovacije.

Crossover sljedeće generacije

Nudeći besprijekorne veze između virtualnog/fizičkog i unutarnjeg/vanjskog svijeta, Nissan Hyper Punk crossover sljedeće generacije nadahnjuje samoizražavanje u svim svjetovima. V2X sustav vozila osigurava da korisnici mogu pokrenuti i puniti svoje uređaje bilo kada i bilo gdje, dok također dijele energiju vozila sa suradnicima i događanjima u lokalnoj zajednici.

Unutra, elementi u stilu origamija odražavaju japanski ukus i stvaraju unutarnji prostor u kojem su digitalno i umjetnost stopljeni zajedno. Na primjer, ugrađene kamere mogu snimiti krajolik oko automobila i koristiti AI za pretvorbu u krajolik u manga stilu ili grafičke uzorke prema preferencijama vlasnika. Slike se zatim mogu projicirati na displej s tri zaslona raspoređen oko vozača u kokpitu, stvarajući prostor u kojem se spajaju stvarnost i svijet metaverzuma.

Dizajnirana kao mobilni kreativni studio, kabina pruža besprijekornu internetsku vezu i može se povezati s uređajima i kreativnom opremom putnika, omogućujući korisnicima pristup informacijama ili stvaranje u pokretu. S umjetnom inteligencijom i biosenzorima za naslone za glavu, koncept Nissan Hyper Punk može detektirati vozačevo raspoloženje i automatski odabrati pravu glazbu i osvjetljenje, čime se potiče vozačeva energija i kreativnost.

Vrhunska aerodinamička izvedba dizajna

Uz vanjsku estetiku definiranu višestrukim i poligonalnim površinama, Nissan Hyper Punk izdvaja se iz gomile posebno zahvaljujući tonovima srebrne boje koji se mijenjaju ovisno o kutu gledanja i izvoru svjetla.

  • +29
Nissan Hyper Punk koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Vrhunska aerodinamička izvedba dizajna i njegov hrabri moćni stil, koji je u suprotnosti s minimalističkim dizajnom, predstavljaju želju korisnika za samoizražavanjem i razbijanjem konvencionalne mudrosti te Nissanov progresivni pristup uvođenju novih tehnologija i dizajna.

Vrlo stabilan dizajn s kompaktnim prevjesima i velikim kotačima od 23 cola izražava ovaj svestrani koncept idealan za gradsku i terensku vožnju. Prednja svjetla, stražnja svjetla i stražnji potpis naglašavaju poligonalne oblike i integrirani su u površinu karoserije, dodatno naglašavajući ovo jedinstveno vozilo.

Nissan Hyper Punk je sredstvo za kreativnost, bilo da se radi o razmišljanju ili objavljivanju.