Japan Mobility Show 2023

Nissan otkriva potpuno električni Hyper Urban crossover: Prvi u nizu uzbudljivih EV koncepata

04.10.2023 u 07:20

Bionic
Reading

Stil Nissan Hyper Urbana savršeno nadopunjuje sofisticirani ukus njegovih ciljnih korisnika, poput profesionalaca koji žive u urbanim i prigradskim područjima kojima je ekološka održivost prioritet

Uoči Japanskog sajma mobilnosti u Tokiju kasnije ovog mjeseca, Nissan otkriva niz uzbudljivih potpuno električnih konceptnih vozila, od kojih je prvo Nissan Hyper Urban crossover, predstavljeno u digitalnom obliku.

Serije, koje će se otkrivati jedna po jedna u digitalnom obliku do dana za novinare 25. listopada, sadrže riječ hiper kako bi izrazili pojačano uzbuđenje koje žele donijeti. Svaki koncept predstavljen je simboličnim likom i ima prilagođene značajke koje dodaju vrijednost jedinstvenom životnom stilu i različitim težnjama. Koncepti pomažu kupcima da pozitivno utječu na planet bez kompromisa u stilu ili zabavi.

Nissanova vizija za Japan Mobility Show utjelovljuje nepokolebljivu predanost tvrtke obogaćivanju života ljudi i revolucioniranju krajolika električnih vozila (EV) transformativnim proizvodima i tehnologijama.

Nissan Hyper Urban je digitalno premijerno predstavljen jučer u Nissanovoj dvorani za prezentaciju novog dizajna unutar Nissanovog tehničkog centra u Atsugiju, Kanagawa, u Japanu. Pojavit će se na Japan Mobility showu u digitalnom obliku.

Nissan Hyper Urban: osnaživanje čišćeg svijeta

Stil Nissan Hyper Urbana savršeno nadopunjuje sofisticirani ukus njegovih ciljnih korisnika, poput profesionalaca koji žive u urbanim i prigradskim područjima kojima je ekološka održivost prioritet.

Karakteriziran elegantnom i modernom estetikom, dizajn crossovera izražava istančan ukus korisnika, dajući hrabru 'izjavu' dok se također učinkovito stapa s okolinom.

Nissan Hyper Urban također bi bio potpuno utkan u ekosustav električnih vozila, sa svojom impresivnom V2H funkcijom koja bi opskrbljivala dom električnom energijom, što bi rezultiralo značajnim uštedama troškova energije i smanjenjem opterećenja električne mreže. Zahvaljujući njegovoj V2G sposobnosti, vlasnici čak mogu predati višak energije u mrežu kako bi podržali svoju lokalnu zajednicu i zaradili novac u tom procesu. Inteligentni sustav upravljanja punjenjem ima AI koji može autonomno puniti vozila i napajati zgrade, pružajući učinkovito upravljanje energijom.

Koncept također primjenjuje održivost na vijek trajanja vozila, što ga čini idealnim za ljude koji su svjesni dugoročne vrijednosti svega što posjeduju. Ažuriranja hardvera i redovita ažuriranja softvera pružaju novo iskustvo vlasništva tijekom mnogo godina. Na primjer, interijer se može osvježiti novom instrument pločom koja odražava najnovije tehnologije i trendove u grafičkim korisničkim sučeljima.

  • +4
Nissan Hyper Urban koncept Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan

Automobil predstavlja budući dizajn i tehnološke mogućnosti Nissanove električne ponude. Lime žuta karoserija eksterijera mijenja kromatske izraze ovisno o kutu pod kojim svjetlost pada, učinkovito privlačeći pažnju dok se stapaju s okruženjem. Prednja i stražnja vrata u obliku škara pružaju osjećaj otvorenosti i karaktera, dok sportska silueta proizvodi aerodinamičku izvrsnost za povećanu učinkovitost. Široke gume upotpunjuju sportski izgled, evocirajući grubu dinamiku s urbanom estetikom.

Interijer je dizajniran da se uklopi u urbane životne prostore. Inspirirana kaleidoskopskim trokutima, ploča s instrumentima i zaslon mogu se prilagoditi prema raspoloženju vlasnika. Osim toga, prednja sjedala mogu se sklopiti i preklopiti u stražnja sjedala, stvarajući privatni prostor za opuštanje poput sofe. Kada je daleko od svakodnevne gužve, Nissan Hyper Urban može neprimjetno integrirati opuštanje i korisnost: parkirajte ga unutar stana u potkrovlju ili bungalova tako da postane unutarnji prostor za opuštanje.