TARRACO?

Nakon Atece i Arone, Seat bi nam mogao pokazati treći SUV u Ženevi

19.02.2018 u 10:17

Bionic
Reading

Analitička kuća JATO Dynamics netom je lansirala podatke o globalnoj prodaji automobila koji pokazuju da je segment SUV-ova nadmašio sva očekivanja

Ne treba stoga čuditi previše što proizvođači automobila izbacuju nove SUV-ove gotovo svakodnevno.

Nakon Atece i Arone, Seat se navodno priprema na još jednu prinovu u segment sportskih-višenamjenskih vozila. Treći SUV u ponudi mogli bi nam pokazati već na autosalonu u Ženevi početkom ožujka.

Auto Motor und Sport piše kako bi se automobil trebao zvati Tarraco, te će biti najveći SUV u Seatovoj ponudi. Tarraco će platformu dijeliti s bratskim modelom - Škodom Kodiaq, te će se na tržištu sukobiti s modelima poput Nissanovog X-Traila i Hyundaijevog Santa Fea.

Baš poput Kodiaqa, Seatov SUV trebao bi dobiti paletu benzinaca i dizelaša pod poklopcem, izbor između ručnog i automatskog mjenjača, te prednjeg odnosno integralnog pogona. U planu su navodno i blaga hibridna, plug-in hibridna pa čak i električna izvedba Tarraca.

Automobil bi se trebao proizvoditi u Wolfsburgu, a ako nam ga Seat uistinu pokaže u Ženevi možda bismo proizvodnju mogli dočekati do kraja godine.

  • +5
Seat u Frankfurtu lansirao kompaktni SUV Arona Izvor: Promo fotografije / Autor: Seat