MCL38 - Senna

McLaren Formula 1 Team pokazao posebnu livreju za GP Monaka: Bolid u počast velikom Ayrtonu Senni

21.05.2024 u 23:59

Bionic
Reading

McLaren Automotive je također odao počast naslijeđu Ayrtona Senne otkrivanjem jedinstvene verzije cestovnog automobila McLaren Senna. Nazvan Senna Sempre, ovaj McLaren Senna po narudžbi nadopunjuje livreju Formule 1 integrirajući slične elemente dizajna

Tim McLaren Formule 1 je najavio jedinstvenu livreju nadahnutu legendarnim brazilskim F1 vozačem Ayrtonom Sennom koja će se koristiti na njihovim automobilima na predstojećoj Velikoj nagradi Monaka. GP Monaka se održava od 24. do 26. svibnja na legendarnoj gradskoj stazi Circuit de Monaco u Monte Carlu.

U suradnji sa Senna Brandom i službenim primarnim partnerom McLaren Racinga OKX, kampanja 'McLaren SENNA presented by OKX' slavi Sennino nevjerojatno trkaće nasljeđe. Livreja mu je počast, sjećanje na njegov život i utjecaj na McLaren i Formulu 1, trideset godina nakon njegove smrti. Živopisna žuta, zelena i plava boja nadahnuta je njegovom legendarnom kacigom i bit će prisutna na MCL38 tijekom vikenda Velike nagrade Monaka 2024.

For the King of Monaco Izvor: Promo fotografije / Autor: McLaren Automotive

Senna je najuspješniji McLarenov vozač, utrkujući se za tim između 1988. i 1993. godine, osvojivši 35 od 41 pobjede na Grand Prix utrkama, tri vozačka prvenstva i četiri konstruktorska prvenstva u svom vremenu s ekipom iz Wokinga.

Senna i Monaco također su sinonimi, s njegovih šest pobjeda koje su ga učinile 'kraljem Monaka', uključujući pet uzastopnih pobjeda između 1989. i 1993. To čini Circuit de Monaco simboličnim mjestom na kojem ga momčad slavi.

MCL38 - Senna

McLaren Automotive je također odao počast naslijeđu Ayrtona Senne otkrivanjem jedinstvene verzije cestovnog automobila McLaren Senna. Nazvan 'Senna Sempre' (Senna zauvijek), ovaj McLaren Senna po narudžbi nadopunjuje livreju Formule 1 integrirajući slične elemente dizajna. Kreirana i ručno oslikana od strane McLaren Special Operations, šarena livreja također je inspirirana njegovom kacigom, miješajući njegove žute, zelene i plave boje, dok uključuje vješto primijenjene matrične portrete Ayrtona i drugih Senninih referenci.

Momčad će također za vikend nositi opremu inspiriranu Sennom, a F1 vozači Lando Norris i Oscar Piastri nosit će posebno kreirane trkaće kombinezone. Kako bi podržali kampanju na stazi, obožavatelji će moći imati svoj dio ove proslave, s prilagođenim asortimanom robe, inspiriranom bojama Senne i livrejom tima McLaren tijekom njegove ere. Treba reći i kako će linija Senna x Monaco biti dostupna za kupnju u McLaren Storeu.

  • +10
McLaren MCL38 - Senna Izvor: Promo fotografije / Autor: McLaren Formula 1 Team/McLaren Automotive

Otkako je postao primarni partner McLaren Formule 1 Teama, OKX, vodeća tvrtka za kripto razmjenu i Web3 tehnologiju, nastavio je podržavati globalno iskustvo obožavatelja tima, pružajući im uzbudljive prilike i inovacije proizvoda kako bi ih približio akciji. Bilo da je to kroz ograničeno izdanje Stealth Mode dizajna livreje viđenog na Velikoj nagradi Singapura 2023. ili u ovoj uistinu posebnoj kampanji kojom se slavi život Ayrtona Senne, OKX će biti ondje rame uz rame s McLarenovim timom Formule 1.

Zak Brown, izvršni direktor McLaren Racinga, je rekao: 'Tim s ponosom prepoznaje i slavi izvanredan život i trkaće nasljeđe Ayrtona Senne kroz ovu McLaren livreju. Senna je i dalje cijenjen i cijenjen kao najveća ikona Formule 1 i McLarenov vozač s najviše odlikovanja. Njegov utjecaj na McLaren je golem, ne samo kroz njegov rekord u utrkama, već i kroz prisutnost u timu, a sada i kroz njegovu ostavštinu, tako da je čast voziti se za njega na njegovoj najuspješnijoj stazi u njegovim zelenim, žutim i plavim bojama.'

'Sjajno je surađivati ​​na kampanji 'McLaren SENNA predstavila OKX' sa Senna brendom, u partnerstvu sa službenim partnerom za predstavljanje OKX i zajedno s našim kolegama u McLaren Automotive. Budući da je trideseta godišnjica njegove smrti, tim je odlučio odati priznanje i proslaviti njegov život u jednom od njegovih omiljenih i najuspješnijih mjesta za utrke, Monaku. Veselimo se utrkama u ovom živopisnom i lijepom ruhu ovog vikenda.'